Afbeelding
KoopLokaal

Konijnendijk Woontrends

wo 12 jan 2022, 13:03 Algemeen 99 keer gelezen

Zuid-Beijerland -  De meeste Hoeksche Waarders zijn weleens over de drempel bij Konijnendijk Woontrends in Zuid-Beijerland gestapt. De woonwinkel is een begrip in de regio. Niet zo gek, want de winkel bestond in 2021 25 jaar.

‘We zijn echt een regionaal georiënteerd bedrijf. Natuurlijk hebben we ook klanten buiten de regio, maar de meeste mensen komen toch echt uit de Hoeksche Waard. We hebben een naam hoog te houden waarbij de standaard heel hoog ligt. Klanten voelen zich snel thuis in de winkel, omdat deze zo’n warme uitstraling heeft. Die warme sfeer proberen we uiteraard ook bij klanten in hun huis te realiseren. ‘

Interieuradvies op maat

Natuurlijk kun je binnenlopen voor alles op het gebied van interieur. ‘Van een rolgordijn op zolder tot de mat bij de voordeur zeggen wij altijd.’

Maar onze kracht ligt in het creëren van totaalinterieurs. Een interieur is op z’n mooist wanneer het één geheel uitstraalt, dát realiseren is een vak apart.

Een vak waar we bij Konijnendijk al heel lang ervaring mee hebben.

Industrieel en roze met bloemetjes

‘Wij kijken niet meer verbaasd op als persoon of koppel niet precies weet waar te beginnen. Gek is dat ook niet, er is zoveel keus. Koppels, waarvan de één van industrieel zwart houdt en de ander van roze met bloemetjes komen in de praktijk nog best vaak voor.’ De uitdaging is een interieur te creëren waar beiden zich helemaal thuis voelen.

Wij beginnen dan ook altijd met een persoonlijk kennismakingsgesprek. Hetzij in de winkel of op locatie. Soms kan dat niet, denk bijvoorbeeld aan een nieuwbouwwoning.

In dit gesprek gaan we wensen inventariseren. Om welke ruimtes gaat het precies, welke functie heeft de ruimte? Wat gaat er eventueel mee vanuit een vorig huis? Bij welke sfeer voelen mensen zich thuis. En natuurlijk smaak: wat vinden mensen mooi?

Van advies tot realisatie

Het belangrijkste doel is dus dat het één geheel wordt. Waarom dat zo belangrijk is? Een inrichting zonder samenhang wordt een allegaartje. Spullen die een compromis zijn en nooit echt in het hart zijn gesloten. 

Als duidelijk is wat de wensen zijn wordt er een plan uitgewerkt. Dat kan van een moodboard - een sfeerbeeld van kleuren en materialen - tot ingevulde plattegronden, al dan niet in 3D.

Via dit moodboard laten we zien: dit is er mogelijk. Daarna kan de klant nog bijsturen of veranderen als dat nodig is. Is iemand helemaal tevreden, dan gaan we over tot het maken van een aankoopadvies.

Uiteindelijk voeren we het interieurplan uit met behulp van onze ervaren vakmensen.

Mensen verhuizen niet elk jaar

Wat ons werk zo leuk maakt: iedereen is anders en hebben zo hun eigen tijdlijn. Soms gaat het proces in stapjes. Denk bijvoorbeeld aan mensen die eerst de aankleding van de woning afmaken en de meubelen later uitkiezen.

Dit heeft uiteraard ook met budget te maken. Mensen verhuizen niet elk jaar.

Wat ons opvalt is dat mensen vaak wel weten wat een gemiddelde keuken kost, maar een veel minder helder beeld hebben over wat aankleding en meubelen kosten. Hier houden we dan ook rekening mee tijdens ons kennismakingsgesprek en kunnen we - waar nodig - ook bij adviseren.

Maatwerk

Eén van onze speerpunten is de mogelijkheid tot het leveren van maatwerk. Er gaat weinig standaard de deur uit. We hebben in al die jaren een goede relatie opgebouwd met onze leveranciers. We kunnen dus heel specifiek zijn in onze wensen naar de leverancier toe. Op de meeste meubelen passen we maatwerk toe. Denk bijvoorbeeld aan modulebanken die mensen op veel verschillende manieren kunnen samenstellen.

Maatwerk wordt ook toegepast op de wat lastigere ontwerpen. Architecten bedenken soms de meest bijzondere raamvormen, waardoor het vaak een grote uitdaging is om er geschikte raambekleding voor te vinden. Hier hebben we gelukkig ondertussen ook ruime ervaring mee en vinden we altijd wel een oplossing.

Mond-tot-mond

Wat we heel fijn vinden om te merken is dat de meeste klanten bij ons komen via mond-tot-mond reclame. Daar zijn we ontzettend blij mee, want dat betekent dat we veel tevreden klanten hebben en een groter compliment kunnen we niet krijgen.’

Konijnendijk Woontrends

Dorpsstraat 119
3284 AE Zuid-Beijerland
Tel. 0186 66 21 99
info@konijnendijkwoontrends.nl

www.homemadeby.nl/konijnendijk-zuid-beijerland

Social 3d plan moodboard
Interieurplan

Uit de krant