Kiki Scheepens uit 's-Gravendeel is genomineerd voor de 'Vrouw in de Media Award 2021'. De nominatie dankt zij aan haar schrijf-debuut: ' 'Sextortion Op het spoor'. (foto: Arie Pieters)
Kiki Scheepens uit 's-Gravendeel is genomineerd voor de 'Vrouw in de Media Award 2021'. De nominatie dankt zij aan haar schrijf-debuut: ' 'Sextortion Op het spoor'. (foto: Arie Pieters)

Auteur Kiki Scheepens dingt mee naar VIDM Award 2021

wo 12 jan 2022, 18:10 Algemeen 61 keer gelezen

‘s-Gravendeel - Spreker, schrijver en auteur Kiki Scheepens uit  ‘s-Gravendeel is een ervaren en daadkrachtige ondernemer. Haar opvallende debuut, ‘Sextortion Op het spoor’ kreeg heel veel aandacht in de media. En dat zorgde er mede voor dat Kiki nu genomineerd is voor de ‘Vrouw in de Media Award 2021’, regio Zuid-Holland.

Kiki vertelt over haar debuut als schrijfster: ‘Ik ben uiteraard heel blij met de nominatie. Een boek schrijven is iets dat ik altijd al heb willen doen. Het is een grotendeels waargebeurd verhaal en ik hoop mede door het delen van mijn ervaringen, die zijn verwerkt in dit boek anderen te kunnen helpen. Als je in je leven te maken krijgt met de destructie van partnergeweld en suïcide, krijg je ook met de nasleep en het verwerkingsproces te maken. En ook met de omgeving die moeite heeft om dingen te begrijpen en soms een slachtoffer de schuld geeft (victim blaming).’

‘Sextortion Op het spoor’ is een weerzinwekkend verhaal over list en bedrog dat zijn weerga niet kent. Over hartverscheurende pijn en 1001 onbeantwoorde vragen als je erachter komt hoe schokkend de waarheid is. Een wereld die je alleen in films ziet en waarin de liefde van je leven allesbehalve ‘de ware’ bleek te zijn. Een meeslepend boek over het web waarin je belandt als je slachtoffer wordt van mensen met een persoonlijkheidsstoornis. Over hoe ze te werk gaan en ongemerkt gaslighting toepassen, waardoor je jezelf volledig kwijt kunt raken.

FEACH®-Methode

Voor Kiki was het schrijven van het boek niet het enige om alles te verwerken en de draad weer op te pakken. Als schrijfster, maar ook als spreker is zij inmiddels een inspirerend voorbeeld voor anderen. Met de door haar ontwikkelde FEACH®-methode geeft ze anderen kracht om de toekomst vol vertrouwen tegemoet te treden en kleur te geven aan het leven. Aan de hand van storytelling spreekt Kiki met behulp van FEACH® over gelukkig worden, zijn en vooral blijven. Vanuit het hart, want FEACH® is een way of life. Zij spreekt zowel als ervaringsdeskundige en als inspirator om zaken uit de taboesfeer te halen. Het is inmiddels haar missie geworden om anderen te inspireren om ook deze methode te gaan gebruiken. Slachtoffers van manipulatie en partnergeweld begeleidt zij ook met FEACH®. Dat staat voor: Forces Embracement Acceptation Combat Happiness. 

Kiki ontwikkelde deze methode zelf om haar leven weer terug te krijgen, om te herstellen en weer gelukkig te worden, na de meest bizarre en gruwelijke periode uit haar leven. Kiki: ‘Ik heb op verschillende manieren een vorm gevonden om een positief vervolg te geven aan die donkere periode en waarschijnlijk heeft het zo moeten zijn’. 

Tot en met 27 januari kan er gestemd worden voor de VIDM Awards. De prijs is ingesteld om vrouwelijke rolmodellen en experts aan te moedigen zichtbaar te zijn in de media en redacties aan te moedigen hen vaker een podium te bieden. Voor meer info én stemmen: Mediaplatform Vaker in de Media; https://vidm.nl/vrouw-in-de-media-awards/provinciaal 

Op het spoor’ (Uitgeverij KVPS) is te vinden via de websites: www.sextortionboek.nl en www.feach.nl en e-mail: boek@kikischeepens.nl..

Win gesigneerd exemplaar

Lezers van Het Kompas kunnen een gesigneerd exemplaar winnen van het boek van Kiki Scheepens. Stuur uw/jouw motivatie om in aanmerking te komen voor het boek via e-mail naar de redactie van Het Kompas. De redactie zal vervolgens vijf winnaars kiezen en de gegevens doorgeven aan de schrijfster. 

Het e-mailadres van de eindredactie is: redactiekompas@groothellevoetmediacentrum.nl..

(tekst: Arie Pieters)

Uit de krant