Koos Baan is 100 jaar geworden en woont, met wat hulp, nog zelfstandig.
Koos Baan is 100 jaar geworden en woont, met wat hulp, nog zelfstandig.

Koos Baan uit Oud-Beijerland is 100 jaar

vr 14 jan 2022, 11:45 Algemeen 367 keer gelezen

Oud-Beijerland - De Hoeksche Waard is weer een eeuweling rijker. Vrijdag 14 januari vierde meneer Koos Baan zijn honderdste verjaardag! Namens het gemeentebestuur ontving meneer Baan een mooi boeket bloemen. Vanzelfsprekend vergezeld van de 100 bonbons van burgemeester Van Hemmen.

100 jaar! Deze respectabele leeftijd is niet iedereen gegeven. Maar Koos Baan, geboren op 14 januari 1922 te Rotterdam-Noord, heeft het bereikt! Na zijn huwelijk verhuisde hij naar Hillegersberg. Kort na de oorlog begon hij een bedrijf in verenstaal, dat hij tot zijn pensioen heeft gerund. In zijn vrije tijd was meneer Koos Baan actief in het bestuur van een toneelvereniging.

Nooit weg uit Rotterdam

Koos heeft altijd beweerd nooit weg te gaan uit Rotterdam. Toch is het er 13 jaar geleden van gekomen. Hij verhuisde naar de Hoeksche waard en woont sindsdien met veel plezier in Oud-Beijerland. Dankzij de dagelijkse mantelzorg van zijn dochters, schoonzoons en de onmisbare hulp van de thuiszorg van Alerimus woont hij nog geheel zelfstandig. En daar is hij zijn familie en de geweldige thuiszorg enorm dankbaar voor.

Genieten

Vroeger hield meneer Koos Baan ervan om uit eten te gaan. Ook genoot hij van het verblijf in zijn flat aan de kust van Noordwijk. Tegenwoordig geniet meneer Baan van zijn 5 achterkleinkinderen, waarvan de jongste 15 jaar is en de oudste alweer 24 jaar. Daarnaast heeft hij 4 kleinkinderen en 2 dochters. De thuiszorg zet elke avond een wijntje voor hem klaar, waarvan hij geniet tijdens het lezen van de krant. Misschien is dit het geheim achter het bereiken van zijn hoge leeftijd?

Uit de krant