Zo gaat het nieuwe wijkje Spuifront, pal langs het Spui er uit zien straks.
Zo gaat het nieuwe wijkje Spuifront, pal langs het Spui er uit zien straks.

Bouw nieuwbouwproject Spuifront gestart

Algemeen 458 keer gelezen

Oud-Beijerland – Goed nieuws voor nieuwbouwproject Spuifront. De bouw van het project aan het Spui is begonnen en er is gestart met de heiwerkzaamheden. Op de kop van Oud-Beijerland komt een luxe woonwijk met herenhuizen, maisonnettewoningen en appartementencomplexen mét penthouses. ‘Meer dan 90% van de huizen is verkocht, er is nog een klein aantal woningen beschikbaar’, zo laat Ooms Makelaars weten. 

Van appartementen, dijkwoningen tot herenhuizen

Bouwen op een locatie als deze vraagt om respect voor het verleden van Oud-Beijerland. Die geschiedenis keert terug in de architectuur van Spuifront. Woningen en appartementengebouwen verschillen allemaal van elkaar, maar zijn tóch herkenbaar familie. Het is een beeld vol afwisseling, met (top)appartementen, penthouses, kade- en dijkwoningen, herenhuizen en maisonnettewoningen. Die veelheid aan woningtypen maakt Spuifront extra aantrekkelijk voor veel woningzoekers zoals bijvoorbeeld: gezinnen met kinderen, stellen en/of singles.

Parkeerhof

Om de auto’s zoveel mogelijk uit het straatbeeld te weren, wordt voor de bewoners van de appartementen en andere Spuiwoningen een afgesloten parkeerhof gemaakt. Het idee is dat boven de geparkeerde auto’s een daktuin ontstaat: een groot middenterrein dat wordt ingericht met privétuinen.

Spuifront, wonen op de plek waar het water leeft

Naderende jachten, dobberende zwanen en een lome golfslag op het wateroppervlak. Het is een beeld dat iedereen in Oud-Beijerland kent. Aan het Spui ligt de historie van Oud-Beijerland en ook de toekomst. Toekomst voor de bewoners van Spuifront, een wijkje dat op een locatie ligt die al veel langer bestemd is om er een fijne leefomgeving van te maken. Op de plek waar het Spui en de jachthaven elkaar raken, komt een afwisselend palet aan woningen en appartementen te staan.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een woning op deze mooie plek, dan kun je op de website van het Spuifront kijken voor nog beschikbare woningen. www.spuifront.nl

Uit de krant