Afbeelding

Nationale Voorleesdagen in de bieb

Algemeen 178 keer gelezen

Hoeksche Waard - Vier de Nationale Voorleesdagen met het Prentenboek van het Jaar 2022: “Maar eerst ving ik een monster” van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022. Dit prentenboek gaat over het leukste ritueel van de dag: voorlezen. De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari. 

Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Kinderen die een per dag een kwartier lezen of voorgelezen worden leren maar liefst 1.000 nieuwe woorden per jaar. Kinderen tussen de 2-6 jaar die nog geen lid zijn kunnen gratis lid worden en krijgen bovendien tijdens de Nationale Voorleesdagen het gratis vingerpopje van Monster cadeau. 

De Bibliotheek Hoeksche Waard viert met verschillende activiteiten de Nationale Voorleesdagen. Zo zijn er diverse groepsbezoeken van de kleuters aan de bibliotheek. 

Op woensdagochtend 26 januari wordt er om 10:30 uur online via Zoom o.a. het verhaal “Maar eerst ving ik een Monster” voorgelezen. Ook is er een leuke knutselactiviteit.

De voorstelling van Poppentheater Ludiek op 26 januari wordt uitgesteld. 

Op vrijdagochtend 28 januari wordt er om 10:30 uur voorgelezen, gezongen en geknutseld tijdens de Peuterparade in de Bibliotheek van Oud Beijerland. Op vrijdagochtend 4 februari gebeurt dit om 10:30 uur in de Bibliotheek van Puttershoek.

Op maandagochtend 31 januari kan er gezongen worden tijdens de workshop Muziek op schoot in de Bibliotheek van Oud Beijerland van 10:00 tot 10:45 uur voor kinderen van 1 tot 4 jaar.
Aanmelden via de agenda van de Bibliotheek Hoeksche Waard (www.bibliotheekhoekschewaard.nl

Kosten Muziek op schoot : € 1,70 (plusabonnement), € 2,00 (basisabonnement), € 2,30 (niet-leden) per persoon. 

De Peuterparade en het online voorleesverhaal zijn gratis. Wel graag aanmelden via de website. De link voor de zoom sessie wordt na aanmelding opgestuurd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant