Afbeelding

Kater Sam kroelt graag maar gaat ook z’n eigen gang

Algemeen 221 keer gelezen

Numansdorp - Kater Sam is een van de vele vondelingen die jaarlijks in De Dierenstee worden opgevangen en waar zich helaas nooit meer een eigenaar voor meldt. Sam is ongeveer elf jaar oud en in de opvang heeft men hem leren kennen als een hele rustige en lieve kater.
Tijdens medisch onderzoek bleek dat Sam ooit aangereden moet zijn, want er was een oude bekkenbreuk op foto’s zichtbaar en daarnaast blijkt Sam last te hebben van spondylose (artrose van de ruggenwervels).

Daar moet een kat uiteraard pijnstilling voor krijgen. Dat kan dagelijks, in de vorm van een vloeibaar medicijn dat je door het voer kunt mengen, maar sinds enige tijd is het voor katten met artrose ook mogelijk om maandelijks een injectie te krijgen met een ander middel. Deze injectie is duurder dan de dagelijkse medicijnen, maar wel beter voor de lever en nieren van een kat. Sam heeft inmiddels de injectie gekregen en doet het hier goed op! Hij voelt zich duidelijk beter.

Daarnaast is belangrijk om te vermelden dat Sam onlangs een tia heeft gehad. Daar is hij goed van hersteld, maar het kan duiden op een neurologisch probleem. Sam mankeert dus helaas het een en ander, maar de medewerkers van De Dierenstee hopen dat dit mensen niet afschrikt om met hem kennis te maken. 

Sam is namelijk ook een hele lieve kater die van aandacht houdt. Hij vindt het fijn om te kroelen, maar gaat daarnaast ook graag zijn eigen gang. Sam is een fijn huisgenootje voor iemand die het gezelschap zoekt van een rustige kat. Wie kan Sam een rustig en liefdevol thuis en de benodigde medische zorg bieden?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee

Groene Kruisweg 14a  

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

E-mail: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):  Maandag: 11.00 uur tot 15.00 uur, dinsdag t/m zaterdag: 11.00 uur tot 15.30 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant