Sergio mag dankzij het radioprogramma De 538 ochtendshow met zijn (zwangere) vrouw op reis naar zijn geboorteland Colombia. (foto: privé)
Sergio mag dankzij het radioprogramma De 538 ochtendshow met zijn (zwangere) vrouw op reis naar zijn geboorteland Colombia. (foto: privé)

Sergio wint in De 538 ochtendshow tickets voor geboorteland Colombia

Algemeen 500 keer gelezen

Oud-Beijerland - Grote verrassing: maandagochtend 24 januari belde De 538 ochtendshow met Wietze en Klaas met Sergio Suijkerbuijk uit Oud-Beijerland voor de actie ‘Hierrr Met Je Rekening’. 

Sergio werd 32 jaar geleden geadopteerd uit Colombia en die adoptie heeft naar eigen zeggen littekens bij hem achtergelaten. De DJ’s betaalden de rekening van de tickets waarmee hij teruggaat naar zijn roots: €1.411,60 voor vliegtickets naar Colombia. 

Als aanstaande vader van een tweeling hoopt Sergio met deze reis, die hij met zijn vrouw gaat maken, een nieuw hoofdstuk in zijn leven te beginnen. 

Sergio: “Ik hoop een bepaald soort rust te vinden daar. Als geadopteerd kind maak je toch veel mee, je ervaart veel en soms begrijp je ook niet helemaal waar bepaalde gevoelens vandaan komen. Wat je dan het beste kunt doen is teruggaan naar je roots. Wie ben ik en waar kom ik vandaan.” 

Of zijn biologische ouders nog leven en of hij ze gaat ontmoeten is nog onbekend: “Dat is een vraagteken. Ik heb het wel geprobeerd uit te zoeken, maar dat is tot op heden nog niet gelukt. Of ik dat heel graag wil, dat weet ik niet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in een heel mooi gezin ben opgegroeid, dus ik heb eigenlijk alles wat ik wil.” 

Naast de vergoeding van zijn tickets, kwalificeert Sergio zich met dit bijzondere verhaal ook voor de hoofdprijs van ‘Hierrr Met Je Rekening’, maar liefst €40.000,- in Bitcoin. 

Hierrr Met Je Rekening

In ‘Hierr Met je Rekening’ betaalt Radio 538 rekeningen terug aan luisteraars. Geen rekening is te gek, zolang er een goed verhaal achter zit. Luisteraars kunnen hun (al betaalde) rekening en verhaal indienen via 538.nl en de 538-app en maken zo net als Sergio kans om de kosten van hun rekening vergoed te krijgen. De gloednieuwe editie van ‘Hierrr Met Je Rekening’ is tot en met 28 januari te horen tussen 07.00 en 19.00 uur. Of Sergio ook de hoofdprijs wint, is op 28 januari in het programma van Barend van Deelen en Iris Enthoven te horen. 

Uit de krant