Afbeelding

Rechtstreex van de boer breidt uit naar de Hoeksche Waard

Algemeen 475 keer gelezen

Hoeksche Waard - Rechtstreex werkt al jaren samen met boeren en makers in de Hoeksche Waard. Nu willen drie partijen uit de regio afhaalpunten openen voor inwoners in en rondom Maasdam, Numansdorp en Mijnsheerenland. Zo kunnen ze boeren verbinden met consumenten die nóg dichterbij wonen. 

Verduurzaming voedselsysteem
Een korte inleiding: sinds 2013 bouwt Rechtstreex met een netwerk van leveranciers, wijkchefs en consumenten een sociale, korte voedselketen. In de praktijk betekent dat een eerlijke prijs, geen onnodige tussenschakels en zo min mogelijk voedselkilometers, verpakking en verspilling. Twee keer per week bestellen klanten gezamenlijk online bij lokale boeren en makers, waarna ze hun boodschappen kunnen ophalen bij een van de vele afhaalpunten.

Maasdam, Numansdorp en Mijnsheerenland

In Maasdam wil Petra Rechtstreex-klanten ontvangen in de boerderijwinkel van het melkveebedrijf Hoeksche Zuivel dat ze samen met haar familie runt. De producten verkoopt ze al een tijdje via Rechtstreex. 

In Mijnsheerenland is Jeanet bezig met het opstarten van een Rechtstreex-afhaalpunt op boerderij de Kikkershoek. Hier teelt ze samen met haar man en twee zonen producten die ze verkopen in de korte keten. 

In Numansdorp is wijkchef Alex hard bezig om zijn garage om te bouwen tot een prachtig, nieuw Rechtstreex-afhaalpunt. 

Maak het verschil met je boodschappen
Deze drie partijen zijn hard bezig met de voorbereidingen. Een belangrijk onderdeel daarvan is een netwerk opbouwen van mensen die geïnteresseerd zijn in meedoen. Wil je op de hoogte blijven van de openingsdata en het lokale seizoensassortiment? Meld je dan aan via rechtstreex.nl/hoeksche-waard 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant