ROC Da Vinci College start drie nieuwe mbo-opleidingen in de Hoeksche Waard.  (foto: Arjan van der Vegt)
ROC Da Vinci College start drie nieuwe mbo-opleidingen in de Hoeksche Waard. (foto: Arjan van der Vegt)

Nieuwe mbo-opleidingen bijna van start

Algemeen 797 keer gelezen

Leerlingen van het voortgezet onderwijs die in de zorg, het onderwijs of de kinderopvang willen werken, kunnen straks een opleiding volgen in de buurt. In samenwerking met organisaties uit de regio start het ROC Da Vinci College in september drie nieuwe mbo-opleidingen in de Hoeksche Waard.

Hoeksche Waard - Doel is meer jongeren aantrekken en behouden in de regio voor de zorg- en welzijnssector. Wie geïnteresseerd is in een opleiding, kan zich het beste vóór 1 mei aanmelden via www.davinci.nl. 
De afgelopen jaren zagen lokale organisaties als KiddieCare, CSG De Waard, De Hoeksche School , Kivido, Actief College en Yuverta Klaaswaal en de zorginstellingen van Thuis in de Kern (Alerimus, Careyn, Cavent, Heemzicht en Zorgwaard) veel jongeren vertrekken naar steden als Dordrecht of Rotterdam.
Studenten volgen daar hun opleiding en vinden er daarna vaak hun eerste baan. Samenwerking tussen lokale partijen en het Da Vinci College moet een impuls geven aan de personeelsaanwas in de Hoeksche Waard.

Leren en praktijkervaring
In de Hoeksche Waard zijn straks drie nieuwe mbo-opleidingen te volgen op niveau 4: Mbo-Verpleegkundige, Onderwijsassistent en Pedagogisch Werk. De opleidingen zijn een combinatie van beroepsopleidende leerweg (bol) en een beroepsbegeleidende leerweg (bbl). In het eerste deel bestaat een lesweek uit één dag stage en vier dagen school. In het laatste deel gaan studenten één dag naar school en werken daarnaast drie of vier dagen bij een instelling in de regio.
Bij voldoende aanmeldingen worden de lessen verzorgd in Oud-Beijerland. Wie zich voor 1 mei aanmeldt en aan de standaard toelatingseisen voldoet, is zeker van een plek bij een van deze opleidingen.

Tekort aan medewerkers in de zorg
Sinds april 2019 werken gemeente Hoeksche Waard, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en scholen waaronder Da Vinci mee binnen de stichting Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven Hoeksche Waard. 
De stichting SOB-HW zet zich in om jongeren en werkzoekenden gericht te scholen zodat zij aan de slag kunnen in een sector waarin de komende jaren veel vraag naar arbeidskrachten is. In de Hoeksche Waard is er veel behoefte aan geschoolde medewerkers in de zorg-/welzijn-, techniek- en logistiekbranche.
Het mbo-aanbod van het Da Vinci College in de regio is inmiddels flink uitgebreid. Samenwerking met het werkveld heeft afgelopen jaren al geresulteerd in diverse bouw- en techniekopleidingen en mbo-certificaten in de zorg. Kijk voor het volledige aanbod op: www.werkenenlerenindehoekschewaard.nl/mbo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant