Afbeelding
RAMESH AMRUTH

Zinkwegse Boys verliest dure punten

Algemeen 442 keer gelezen

Oud-Beijerland - De wedstrijd begon dinsdagavond 10 mei 10 minuten te laat, daar de scheidsrechter, in beslag genomen door allerlei randzaken, zoals de aanvoerders bij zich te roepen voor een preek over hoe hij het voetbal wenste te interpreteren (“Voetbal is een contactsport”) vergeten was zijn fluitje mee te nemen. Hij droeg de assistent-trainer van de bezoekende club, Henk Reedijk, op dit kleinood voor hem uit zijn kleedkamer te gaan halen.

Zinkwegse Boys speelde na een stroef begin zeker verzorgd voetbal in de eerste helft, maar vergat echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant gokte Bolnes met de lange bal op de boomlange, snelle rechtsbuiten en de balvaardige spits, maar deze werden goed onder controle gehouden door de defensie van de bezoekers.

Hinderlijk was wel het telkens luid kermend ter aarde storten van de spelers van de thuisploeg, in die mate dat de traumaheli een aantal keren uit voorzorg overvloog, terwijl er zelfs geen sprake was van het door de fluitist zo geliefde ‘contact-voetbal’. Ook onderbrak hij een veelbelovende aanval van Zinkwegse Boys teneinde een speler van Bolnes ergens op de helft van de bezoekende ploeg de gelegenheid te bieden zijn veters te strikken. Een aanfluiting!

Vlak voor rust onderstreepte ‘the man of the match’, scheidsrechter Toon ‘Hermans’, zijn onmacht, door Bolnes een penalty toe te kennen, die vriend en vijand met totale stomheid sloegen. Dat Bolnes dit cadeautje gretig accepteerde valt de gelukkige niet te verwijten: 1-0. (Nordin Ait Lachen)

In de tweede helft ging het door geklungel achterin voor de Zinkwegse Boys al na 2 minuten fout. Bolnes-spits Gillian Fortes reageerde hier alert op en de 2-0 was een feit. In de 53e minuut maakte Lars Stolk nog 2-1, maar toen Gillian Fortes voor Bolnes in de 66e minuut, na weer een zware fout achterin bij de Zinkweggers Bolnes op 3-1 bracht, was de wedstrijd beslist. Ook omdat er van voetballen na die goal weinig meer terecht kwam door het stelselmatig ‘doodfluiten’ door de referee.

Trainer Peter van Dam (door de lijdsman achter de omheining gestuurd vanwege zijn coaching langs de lijn??) wisselde nog 5 spelers (volgens het wedstrijdformulier slechts 3??), maar dat mocht niet baten.

Conclusie: Zinkwegse Boys verloor, ondanks alle randzaken, vooral van zichzelf.

(tekst: Ype Swart)