Afbeelding

sv Heinenoord ook niet langs Brielle

Algemeen 470 keer gelezen

HEINENOORD - Om de nacompetitie te ontlopen, was de laatste strohalm voor Heinenoord dinsdagavond 10 mei winnen van Brielle. Op zaterdag 5 maart ging dat vrij gemakkelijk, door met 3 – 1 te winnen, maar toen zaten de Briellenaren in een andere fase.
Momenteel zitten zij in een ander vel en maken een hele goede reeks, door 5 wedstrijden achter elkaar te winnen.
Aan Heinenoord de taak, om hier een eind aan te maken en vol aan de bak te gaan.
Na de eerste minuten elkaar wat afgetast te hebben, kwam de voorsprong van de thuisploeg toch wel erg gemakkelijk tot stand.
In de 10e minuut kreeg Kevin van la Parra op links de bal aangespeeld en kon vrij gemakkelijk zijn voorzet op maat afleveren aan de opkomende Guylan Gillet.
Die had de hoek voor het uitkiezen en Lee Cheuk A Lam geen schijn van kans gaf. 1 – 0.
De ploeg van interim- coach Ronald Hulsbosch ging op jacht naar de gelijkmaker en die zat er in de 25e minuut wel in.
Uit een perfecte corner van Larbi el Harouchi hoefde er maar EEN van de voorwaartsen tegen de bal aan te lopen voor de gelijkmaker, echter deze kans werd door alles en iedereen gemist.
Nadat Danny van Valen en Davy Kaptein de nodige juiste ingrepen hadden gedaan , kwam de mogelijkheid voor Djim Kammerman, die zijn schot met moeite zag gekeerd door Dimitri Poortvliet en uit de rebound ook Mitch Fransen dit keer de bal in handen van de Brielse sluitpost zag verdwijnen.
Inmiddels was er ruim een half uur gespeeld, toen lyas Oulad Ali de bal op een presenteerblad aanbood aan de meegekomen Arto Dielhof, helaas kon ook hij geen verandering in de stand brengen.

Het tweede bedrijf was nog maar net begonnen, toen Martijn Terlouw de bal niet onder controle kon krijgen en Dean Bos alleen op Lee Cheuk A Lam afging en hij met gevaar voor eigen leven een formidabele redding verrichtte.
Enige tijd later was de hoop op Mitch Fransen gericht, die vanaf een gunstige plaats een vrije trap mocht nemen.
Deze avond bleek al eerder, dat hij niet in de vorm verkeerde die we van hem gewend zijn, zodat ook deze vrije trap in de muur belandde.
Nadat Davy Kaptein precies op tijd de bal voor Dean Bos weg kaapte, kreeg Arto Dielhof een dot van een kans , toen hij op aangeven van Mitch Fransen alleen op Dimitri Poortvliet afging, maar het niet voor elkaar kreeg hem te passeren.
Met nog een half uur te gaan vond coach Ronald Hulsbosch, die zich langs de lijn terecht boos maakte over de inzet van enkele spelers, het tijd om Ilyas Oulad Ali te vervangen voor Joe Nyero.
De ingevallen Joe Nyero liet er geen gras over groeien en zocht meteen de aanval, helaas werd zijn inspanning niet beloond door een fraaie redding van de Brielse doelman.
Met nog een kwartier te gaan moest Danny van Valen aan de noodrem trekken, door de door gebroken Dean Bos net buiten de zestien onderuit te halen, waarbij de goed leidende scheidsrechter Lizzy van der Helm hem een gele kaart voor toverde en Brielle een vrije trap mocht nemen.
De muur werd neer gezet en vanuit de tribune was een een grote opening zichtbaar aan de rechterkant van het doel.
De ervaren Lex van Dommelen had dit uiteraard ook gezien en schoot eenvoudig binnen.
2 – 0.
In de 85e minuut kreeg de Noord nog een vrije trap te nemen, waarbij Davy Kaptein zijn poging op de lat zag belanden en de nederlaag een feit was.

Met nog 4 wedstrijden te gaan zal de Noord alles uit de kast moeten halen, te beginnen zaterdag 14 mei tegen R.V.V.H. Aanvang : 14.30 uur.