Bloemen van FC Binnenmaas voorafgaand aan de wedstrijd voor de aanvoerder en het bestuur van de 75-jarige Spirit. Het gebaar werd zeer gewaardeerd. (foto: Michiel Manten)

FC Binnenmaas laat dure punten liggen tegen Spirit

Algemeen 444 keer gelezen

Maasdam - Op dinsdagavond 17 mei werd de inhaalwedstrijd tegen Spirit gespeeld. Dit omdat de zaterdag ervoor Spirit hun 75 jarig jubileum vierde, vandaar de bloemen van FC Binnenmaas voor de aanvoerder en het bestuur van Spirit, wat zeer gewaardeerd werd. Wel stond de begeleiding van Spirit ervan te kijken dat de wedstrijd op kunstgras (hun favoriete ondergrond) werd gespeeld en niet op gras. Maar in verband met de invallende duisternis kon er niet op het hoofdveld gespeeld worden en grasveld 1 ligt er niet zo goed meer bij i.v.m. het vele gebruik hiervan. Dus werd er besloten om kunstgrasveld 3 te nemen als strijdtoneel voor deze belangrijke wedstrijd voor beide teams.

De openingsfase ging redelijk gelijk op met wat speldenprikjes over en weer. Toch wist de thuisclub net voor het eerste kwartier als eerste het net te vinden. Met werkelijk een schitterende goal, wat niet de laatste van de avond zou zijn, na een mooie aanval. Een beetje vreemde hoge bal langs de lijn van Stijn Remmers werd schitterend in 1 vloeiende beweging door Daan Leggedoor langs de lijn meegenomen en snelde met deze actie ook direct voorbij zijn tegenstander. Zijn afgemeten voorzet werd keurig tegendraads door de meegelopen Lars Brinkman tegen de touwen geschoten. 1-0 dus voor de thuisclub.

Maar zoals wel vaker bracht de voorsprong weer geen rust in het spel van FC Binnenmaas. Vooral op het middenveld ging er veel mis. Slordig inspelen van elkaar, foute bal aannames maar ook de ballen van achteruit vonden vaak geen ploeggenoot. Toch kreeg FC Binnenmaas nog 1 goede kans om de score te verdubbelen. Een hard schot van Jannick v.d. Laan werd keurig gepareerd door de zeer sterk keepende Bastiaan Haasnoot. In minuut 27 kwam Spirit op gelijke hoogte, en hoe. Een voorzet werd slecht weggewerkt en viel voor de voeten van Niels de Vries die vanaf punt zestien verwoestend uithaalde en de bal precies in de rechterkruising zag belanden. Doelman Thijs Botterhuis was volstrekt kansloos hierop, 1-1. Spirit kreeg hier nog meer energie van en drukte FC Binnenmaas steeds verder terug.

In de laatste minuut voor rust taste de verdediging van FC Binnenmaas mis op een harde laag ingespeeld bal. Die viel zo maar voor de voeten van Cristian Schrader die alleen voor doelman Thijs Botterhuis rustig bleef en zo de ruststand op 1-2 bracht.

Met de ingebrachte Wessel Kool probeerde trainer Michel van Noort tactisch Spirit in verlegenheid te brengen wat ook direct lukte. Wel had het daar een foutje in de defensie van Spirit voor nodig. Nu tastte een van de verdedigers op het snelle veld mis en stuitte Jannick v.d. Laan nog op de doelman, maar topscorer Daan Leggedoor schoot de rebound hard tegen de touwen, 2-2.

FC Binnenmaas drukte door en kreeg 5 minuten later een goede kans om de voorsprong weer te pakken. Een goede individuele actie van Wessel Kool op links bracht de bal op de zestien van Spirit. De ingelopen Youri van Noort kreeg hierdoor een goede schietkans maar stuitte op doelman Haasnoot.

Hierna nam Spirit de regie echt over van FC Binnenmaas wat de bal steeds korter in de ploeg kon houden door de aanhoudende druk van de hardwerkende spelers van Spirit. Een voorsprong kon hierdoor niet uitblijven en kwam er dan ook. Een corner werd door de verdediging van FC Binnenmaas bij de 2e paal in plaats van weg gekopt juist terug richting penaltystip gekopt. Hier stond Ruben Slooff vogeltje vrij en jaagde de bal hard in de kruising 2-3.

FC Binnenmaas kon weer in de achtervolging. De staf bracht nieuwe energie door Delano Oehlers en Charlie de Graaf in te brengen. Het kon hierdoor weer wat meer bij de goal van Spirit komen en kansjes afdwingen. Uit een mooie volley vanaf rechts met zijn linkerbeen van Wessel Kool ging de bal richting de lange hoek. Maar doelman Haasnoot redde stijlvol. Uit de opvolgende corner kwam geen gevaar. FC Binnenmaas probeerde zeker wel weer in de wedstrijd te komen maar kwam vaak overal een stapje te laat of maakte domme overtredingen die door de prima fluitende scheidsrechter Noordhoek allemaal werden gezien en ook dus beoordeeld als vrije trappen voor Spirit. De frustratie nam hierdoor toe wat een gele kaart opleverde (de enige van de wedstrijd) voor Mayles Glen na aanmerking op de leiding. De krachten ebden weg bij thuisclub en Spirit kreeg steeds meer ruimte voorin om de genadeklap uit te delen. Die kwam een paar minuten voor tijd ook. Timme van Hof was op de rechterkant doorgebroken en leek een voorzet te gaan geven. Hier rekende doelman Thijs Botterhuis ook op maar de aanvaller bedacht zich en ramde de bal hard over de grond in de korte hoek. Foutje van de keeper of prachtig gezien. En zo eindigde deze boeiende wedstrijd met mooie goals aan beide zijden in een verdiende 2-4 overwinning voor de bezoekers.
Door de 5-1 overwinning van Sparta op Hellevoetsluis staan er nu 4 teams op 13 punten in de 3e periode. Sparta heeft de beste papieren want zij moeten de wedstrijd tegen Deltasport nog 20 minuten uitspelen tegen negen man met een 1-1 tussenstand en kunnen dus op 16 punten komen. Maar Sparta heeft met Spirit thuis en Alexandria’66 uit geen makkelijke tegenstanders.

Er is dus nog alles voor te spelen voor FC Binnenmaas. Te beginnen met de uitwedstrijd zaterdag tegen de nummer vier uit de reguliere competitie CWO. Zij hebben drie punten meer dan FC Binnenmaas en willen graag hoog eindigen om een vervangende periode over te nemen. Zelfs dat kan ook nog voor FC Binnenmaas wanneer het drie keer weet te winnen. Kortom, dus nog alles voor te spelen en volop spanning in de altijd spannende 2e klasse D. Ondanks een dinsdagavond wedstrijd was het toch weer mooi om de vele supporters langs de lijn te zien en hun club aan te moedigen.