Jeroen Put, Patrick Asmawidjaja, schoolleider YUVERTA Klaaswaal Miranda te Boome, Paul Boogaard en docent Arnoud van der Eerden (rechts).
Jeroen Put, Patrick Asmawidjaja, schoolleider YUVERTA Klaaswaal Miranda te Boome, Paul Boogaard en docent Arnoud van der Eerden (rechts).

Proeftuin bij Yuverta in gebruik genomen

Algemeen 222 keer gelezen

Klaaswaal - Onder grote belangstelling hebben wethouder Paul Boogaard, Jeroen Put (Cirkellab), Patrick Asmawidjaja (kwekersgilde), schoolleider Miranda te Boome van Yuverta Klaaswaal en docent Arnoud van der Eerden het toegangsbord voor de proeftuin onthuld. De belangstelling voor de uitleg over deze praktische toepassing van circulaire economie was groot. De hapjes en drankjes werden verzorgd door de leerlingen Steffie en Yente en zij maakten het feestje in de boomgaard daarmee compleet. 

Yuverta Klaaswaal ziet circulaire kansen en introduceert ‘Kringlooplandbouw-onderwijs’ via een duurzaam en toekomstgericht innovatieproject. Leerlingen werken mee vanuit verschillende praktijk- en keuzevakken aan alle vraagstukken die komen kijken bij kringlooplandbouw. Daarnaast wordt ook samengewerkt met (externe) experts.

Kringlooplandbouw, circulaire bodemverbeteraars en het voedselbos zijn innovatieve experimenten die bijdragen aan nieuwe kennis op het gebied van een goed bodemleven, gezonde voeding en moderne akkerbouw. 

Bij circulaire bodemverbeteraars denken we dan bijv. aan paardenmest die gelijk vanuit onze stallen op het land kunnen worden uitgestrooid. De bloemen die er binnenkort gaan groeien worden weer ingezet bij Bloemstyling. En binnenkort zal er een winkel komen die beheerd wordt door onze leerlingen, waar alle producten, bloemen, fruit, verkocht kunnen worden, aldus docent Arnoud van Eerden. 

‘Wat een geweldig initiatief’, vindt wethouder Paul Boogaard, ‘op het terrein van Yuverta Klaaswaal kun je nu op meerdere manieren proeven. Letterlijk proeven van verschillende fruitsoorten, noten, bessen en groenten. Maar ook proeven in de vorm van uitproberen hoe dingen groeien en bloeien . Met als doel een groene, duurzame school waar leerlingen concreet en praktisch meehelpen om de circulaire economie vorm te geven.’’  

(tekst/foto’s: Hennie Hut)

Afbeelding
Hapjes van Steffie en Yente

Uit de krant