Afbeelding

Luchtwachttoren Mariapolder zaterdag 28 mei open

Algemeen 465 keer gelezen

STRIJEN - Tijdens de open bunkerdagen op zaterdag 28 mei zal de luchtwachttoren in de Mariapolder van Strijen geopend zijn. Deze toren is één van de 275 luchtwachttorens die in de periode van de koude oorlog in Nederland gebouwd zijn als uitkijktoren om de Russen te lokaliseren. 

Van de 275 zijn er nog een paar over en één van de weinige die gerestaureerd is staat in de Mariapolder van Strijen. Op deze dag zullen er gidsen van de oudheidkundige vereniging “Het Land van Strijen” aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven. Ook, het op ware grote nagebouwde richttoestel zal dan te gebruiken zijn om te ervaren wat het is om het luchtruim af te speuren. 

Ook kunt u dan genieten van het uitzicht over de polders van Strijen en het Brabantseland aan de overkant van het Hollandsdiep. Dit alles kan alleen maar doorgaan bij goed weer. Mocht u er naar toe gaan dan bent u hartelijk welkom tussen 10.00 en 16.00 uur als de vlag van Strijen op de toren wappert. De toren is te bereiken via de Schenkeldijk in de Mookhoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant