Afbeelding

Successen Dansschool Balance’th bij Europees Kampioenschap DanceStars

Algemeen 2.034 keer gelezen

Oud-Beijerland - Van 13 tot en met 15 mei werd in Kalkar, Duitsland het Europees Kampioenschap van Dancestars gehouden. Een danswedstrijd voor verschillende stijlen, van ballet tot hip hop en in verschillende leeftijdsgroepen. Beoordeling vindt plaats door middel van een deskundige jury, die bestaat uit beroemde dansers en choreografen afkomstig uit verschillende landen. 

Van dansschool Balance’th uit Oud-Beijerland deden 7 leerlingen mee in verschillende categorieën (solo, duo, trio en teams). Zij hadden zich in voorrondes in Nederland en België gekwalificeerd voor deelname aan het EK. Eerder dit jaar hebben kinderen, overigens allemaal getraind door juf Richelle, bij het Nederlands Kampioenschap al behoorlijk wat prijzen in ontvangst mogen nemen, en ook nu bij het EK hebben zij weer knappe resultaten neergezet. Zo was het team 5Times Stronger, bestaande uit Sterre, Pippa, Jalissa, Fien, en Julie, deelnemer in de categorie “Teams Open (<15)”.

 Een moeilijke dans met veel verschillende formaties, salto’s en flik-flaks resulteerde in een knappe 5e plaats nadat zij op het NK in april 2022 al een bronzen medaille in de wacht hadden gesleept. In de categorie “solo regular (<13)” heeft Fien, een mooie moderne dans laten zien. Zij was al Nederlands kampioen in deze categorie, en kreeg nu een zilveren medaille voor haar elegante dans. 

Het duo Sterre & Jalissa was met hun toffe streetdance respectievelijk 2e op het NK en 3e op het EK in de categorie “duo open (<15)”. In de categorie “solo showcase (<13)” behaalde Julie met haar hip-hop streetdance al zilver op het NK, en nu  – met haar net 10 jaar de jongste in de categorie onder 13 – op het EK een mooie 4e plaats. De tweeling Senna en Danae werd bij de “duo open (<10)” zowel Nederlands als Europees kampioen met hun toffe streetdance. 

Het trio Julie, Fien en Liv deed mee in de categorie “duo/trio open (<13)”; dit trio was in april al Nederlands kampioen geworden in deze categorie en behaalde nu een dik verdiende zilveren medaille. Deze jonge kampioenen zijn inmiddels gestart met het instuderen van hun nieuwe dansen voor het volgend dansjaar (2022-2023) en hopen dan net zulke mooie resultaten te behalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant