De bewuste opbouw. Veel buurtbewoners zijn er niet blij mee.
De bewuste opbouw. Veel buurtbewoners zijn er niet blij mee.

Buurt niet blij met klimaatsysteem op dak school

Algemeen 1.538 keer gelezen

Oud-Beijerland - Op basisschool de Tandem wordt op dit moment een klimaat ventilatie systeem geplaatst. De bewoners van de straten Weegpad, Uitloop, Wagenschuur in de wijk Zoomwijk kijken tegen een enorme opbouw aan op het dak van de school. 

Ze vinden het lelijk en stellen dat ze niet op de hoogte zijn gebracht door het schoolbestuur de Hoeksche School en de gemeente. ‘Er is geen bouwvergunning voor aangevraagd. De kast is minimaal 3 meter hoog en heeft een meterslang buizensysteem, wat werkelijk niet om aan te zien is’, zegt een woordvoerder. ‘De buurt heeft inmiddels het verzoek ingediend om dit monster te verwijderen. Wij hebben begrepen, dat er in de Hoeksche Waard 14 scholen van het openbaar onderwijs zijn, die deze opbouw gaan krijgen. Vele bewoners zijn van mening dat dit een geldverspilling is. Miljoenen voor een belachelijk systeem. De Tandem is een school met meerdere ingangen en vele ramen in de lokalen. Een super ventilatie is mogelijk.’

De geluidsoverlast en uitstoot is nog niet bekend, maar de tegenstanders willen er alles aan doen om deze opbouw te laten verwijderen. 

Uit de krant