Wethouder Paul Boogaard opende deze editie van het kersenpitspugen, door samen meet Gijs van Herk kersenpitten te spugen.
Wethouder Paul Boogaard opende deze editie van het kersenpitspugen, door samen meet Gijs van Herk kersenpitten te spugen. Mieke van Herk

Kersenpitspugen voor Droomhuis

Algemeen 1 keer gelezen

Hoeksche Waard - Na twee jaar geen kersenfeest, was het zaterdag 25 juni dan eindelijk zover. Het 10e kersenfeest in de Hoeksche Waard. Fruitteler Gijs van Herk is in 2011 begonnen met deze zomerse markt. Veel kraampjes, lekker eten, een rondrit door de kersengaard in een treintje en natuurlijk het kersenpitspugen.

Dit kersenpitspugen is al jaren een traditie op het feest. De deelnemer krijgt drie kersen, mag die smakelijk opeten en proberen de pitten zover mogelijk te spugen. Wethouder Paul Boogaard opende deze editie van het kersenpitspugen, door samen meet Gijs van Herk kersenpitten te spugen. Zij hebben niet gewonnen, maar bij de kinderen tot 12 jaar werd er maar liefst 4,70 meter gespuugd en bij de volwassenen 9,50 meter. De opbrengst van het kersenpitspugen is altijd voor een goed doel. Het goede doel was nu Stichting Droomhuis Hoeksche Waard. Ook zij waren met een grote kraam aanwezig en hebben deze dag 1353,17 opgehaald.

Stichting Droomhuis Hoeksche Waard bestaat uit negen ouderparen, met bij elkaar tien kinderen met een verstandelijke beperking Zij hebben dit initiatief opgezet. Zij willen in 2025 een mooie woonplek voor hun kinderen realiseren. Door de Elisabethstichting is inmiddels grond aangekocht in de Havenstraat in Numansdorp. Daar komt het Droomhuis samen met seniorenwoningen te staan.

Uit de krant

Uit de krant