Het echtpaar met de wethouder.
Het echtpaar met de wethouder. Elizabeth Heijblom

Echtpaar De Vries-van den Berg viert diamanten huwelijk

Algemeen 1 keer gelezen

Op maandag 27 juni vierden meneer J. de Vries (86) en mevrouw A.H. de Vries-van den Berg (78) uit Numansdorp dat ze elkaar 60 jaar geleden het jawoord gaven.

Numansdorp - Wethouder Robin Heij feliciteerde het echtpaar namens het gemeentebestuur met haar diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid had hij een mooi boeket bloemen en het gedicht ‘Tweezaamheid’ van dichter van de Hoeksche Waard Rick Jan Hitzerd meegenomen.

Jan en Hennie hebben elkaar ontmoet op tramlijn 2 in Rotterdam, toen ze op weg naar het werk waren. Mevrouw werkte in het Witte Huis bij het naaiatelier Modinette. Meneer werkte in de vaart in de Wijnhaven (scheepstuigerij).

Het echtpaar is twaalf jaar geleden vanuit Rotterdam verhuisd naar Numansdorp. Het echtpaar heeft één zoon, één schoondochter en één kleinzoon. Beiden hebben jarenlang gezongen. Meneer speelt nu nog vaak spelletjes op de computer. Mevrouw leest en puzzelt graag. Op de vraag wat het geheim van een goed huwelijk is, geven zij als antwoord: “geven en nemen”.

Uit de krant

Uit de krant