De juffen gaan met pensioen.
De juffen gaan met pensioen. Privé

Op Onder de Wieken gaan Juf Yvonne en Juf Els met pensioen

Algemeen 1 keer gelezen

Nieuw-Beijerland - Het is feest op Dalton IKC Onder de Wieken. Ze zwaaien twee juffen uit. Aan de andere kant zullen ze ook gemist worden.

Na 45 jaar les te hebben gegeven in het basisonderwijs, zwaait Yvonne Engels af. In 1977 studeerde ze af aan de Pedagogische Academie (PA) in Doetinchem. Na een jaar gewerkt te hebben in de gemeente Zevenaar verhuisde ze naar De Hoeksche Waard, waar ze ook aan het werk ging. Haar carrière als leerkracht bracht haar langs plaatsen als Maasdam, Puttershoek, Oud-Beijerland, Heinenoord, Mookhoek en Nieuw-Beijerland.Juf Yvonne kenmerkt zich als een leerkracht die elke leerling wil én kan zien. Een echt onderwijsmens, in hart en nieren. Haar ervaring en expertise zorgen ervoor dat elk kind, op eigen niveau tot ontwikkeling komt. Ze weet als geen ander haar aanbod hier op aan te passen. Haar werkzaamheden in het LOM-onderwijs en de taalklas voor AZC-leerlingen hebben haar enorm verrijkt. Daar zag zij de andere kant van onderwijs en vooral de andere kant van het leven van een kind. Haar laatste onderwijsmaanden bracht Yvonne door met het team van Onder de Wieken in Nieuw-Beijerland. Daar is het team blij om van deze teamplayer te leren en met haar te werken.

Els Hoogendam is al heel wat langer aan Onder de Wieken verbonden. Els is een echte uitblinker in creativiteit en sportiviteit. Zij studeerde in 2001 af aan de Pabo en is ook in dat jaar als groepsleerkracht begonnen op onze school. In die tijd kreeg zij nog een akte van benoeming, uitgegeven door de gemeente Korendijk.In 21 jaar Onder de Wieken maakte zij veel ontwikkelingen mee. Haar CV staat vol cursussen, getuigschriften en diploma’s. Ook ontwikkelde Els zich zelf in rap tempo. Ze maakte de transitie mee waarin de school een daltonschool werd. Een op dat moment nieuw onderwijsconcept voor Els waarin ze ook zelf mee leerde. Vervolgens werd ze IB-er vanuit een enorm hart voor kinderen. Samen met de leerkracht ging Els op zoek naar de behoeften van een kind om passend onderwijs te creëren. Els staat voor passend onderwijs, dat verdient elk kind. Telkens weer probeerde ze de situatie zo te krijgen dat kinderen het fijn hadden op school om tot leren te komen. Ook in het team is Els een geliefde collega om mee te sparren, te praten en mee te lachen. Naast haar werk is Els een vrijwilliger pur sang. Ze ondersteunde vele activiteiten in en om haar woonplaats. Daarnaast is ze tot op de dag van vandaag fanatiek hardloper, tot marathons aan toe. Ook op haar werk pakte ze taken als MR-lid, GMR-lid en IB-overleggen op bestuursniveau graag op. Het is duidelijk dat Els als alleskunner in het onderwijs gemist zal worden. Onder de Wieken wenst Yvonne en Els een hele fijne tijd toe.

Uit de krant

Uit de krant