Afbeelding

Ruim honderd gehaakte dekentjes met liefde erin, voor zieke kinderen

Algemeen 22 keer gelezen

SCHENKELDIJK/DORDRECHT – Maar liefst honderdtwee kleurige babydekentjes vormen de opbrengst van een halfjaar haken door twaalf dames uit Schenkeldijk. Vier van de dames hebben de grote partij donderdag 30 juni persoonlijk afgegeven bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, bedoeld voor jonge opgenomen patiëntjes. 

“Het is misschien een beetje uit de hand gelopen”, zeiden ze met een gulle lach. “Maar ja, wij drinken samen koffie, we kletsen, we delen lief en leed en daarbij haken we ook nog. Dan gaat het snel. Het is mooi wanneer het ook nog goed terechtkomt.”

Bijna geen twee dekens zijn identiek, ze zijn er in zachte en in felle kleuren, met reliëf en zonder, met letters of met figuren. Van de hele geschonken partij gaat de helft naar de afdeling neonatologie en de helft naar kindergeneeskunde. Kinderen die langere tijd opgenomen zijn (of de ouders) mogen een deken uitzoeken. Die komt in het bedje te liggen, als knuffeldoek, als decoratie en voor een beetje zachtheid en warmte. “Maar vooral als teken van aandacht”, verduidelijken de fanatieke haaksters. “Dat je weet dat er door iemand aan je gedacht is. Er zit liefde in.” 

Het kind mag de doek na de opname mee naar huis nemen, dan is het dus nog een aandenken ook. De hakende dames hebben zelfs een professioneel ogend label in hun dekens aangebracht: ‘Handmade by Haakcafé Ronduit’. Het is de naam van hun groepje, afgeleid van de naam van het buurthuis waar ze samenkomen.
De stichting die het buurthuis beheert, droeg deels de kosten van de wol. De leden van de club haken alweer onverstoorbaar door, voorlopig voor dementerende ouderen. Nieuwe wol moet er dus weer komen.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is zo blij met de sympathieke geste, dat het op zijn social media mensen oproept om een paar euro aan het haakcafé te doneren voor bollen wol. Dat kan op rekening NL 07 RABO 0323 0020 72 t.n.v. Stichting Buurthuis Schenkeldijk o.v.v. donatie wol. 

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant