Cadeaus en veel lovende woorden voor Wilma, die na bijna 55 jaar bij de gym afscheid nam. (foto: pr)
Cadeaus en veel lovende woorden voor Wilma, die na bijna 55 jaar bij de gym afscheid nam. (foto: pr)

Wilma de Jongste-Hoogwerf is erelid van turnclub DIO

Algemeen 129 keer gelezen

Numansdorp - Zaterdag 2 juli vond de Onderlinge Wedstrijd plaats van turnvereniging DIO in sporthal Cromstrijen. Dit clubkampioenschap was tevens de gelegenheid om afscheid te nemen van bestuurslid, trainster en ex-lid Wilma de Jongste-Hoogwerf. Als waardering voor haar jarenlange, enthousiaste inzet voor DIO is zij benoemd tot erelid van de verenging in de vorm van het uitreiken van een oorkonde. Het bestuur en de leden bedanken Wilma nogmaals voor haar tomeloze inzet!

Wilma (59) is op een paar maanden na 55 jaar lid van de vereniging (zij werd lid op haar vijfde en begon bij de ‘meidengym’). Wilma trainde van haar twaalfde tot haar achttiende bij de turnselectie en deed mee aan de competitiewedstrijden in de Hoeksche Waard. 

Na haar achttiende was zij actief in het damesturnen en in de jaren 90 ging ze met haar kids naar de moeder- en kindgym en vervolgens de huisvrouwengym. Toen oprichter (tevens erelid) Cees de Koff stopte, nam Wilma de seniorengroep over en is zij in het bestuur gerold. Daarnaast hielp zij op zaterdagmorgen bij de meisjes en de kleuters bij haar (onlangs overleden) tante Bep, die ook jarenlang trainster was bij DIO. 

Wilma: “Ik kom uit een turnfamilie. Ook mijn zus en mijn moeder, tevens bestuurslid en ook haar 2 zussen turnden. Bij opa en oma thuis waren de weekenden gevuld met trainers en vrienden uit de turnsport. Daar heb ik prachtige herinneringen aan. Het is een hele geschiedenis als ik er zo op terugkijk, met heel veel mooie herinneringen. Ik stop bij DIO met pijn in het hart maar ik weet zeker dat de vereniging nog vele mooie jaren tegemoet gaat. Ik wens het bestuur en de leden van DIO dan ook alle succes!”

Uit de krant

Uit de krant