De Trouwzaal van het Oude Raadhuis. (foto: Jip Photography)
De Trouwzaal van het Oude Raadhuis. (foto: Jip Photography)

Trouwbeurs in het Oude Raadhuis

Algemeen 403 keer gelezen

Oud-Beijerland - In het Oude Raadhuis kan vanaf augustus weer als vanouds getrouwd worden. xOp zaterdag 23 juli kunnen aanstaande bruidsparen een kijkje nemen in het gerenoveerde monument.

“Ja, de telefoon rinkelt regelmatig nu het onder aanstaande bruidsparen zachtjesaan bekend wordt dat trouwen hier weer mogelijk is.” zegt Jessica de Geus, Coördinator Dienstverlenging en Horeca bij de Bibliotheek Hoeksche Waard. “Veel stellen vinden de historie van het gebouw mooi. Hun ouders of zelfs grootouders zijn hier getrouwd en die vinden het leuk dat ze hier nu zelf weer terecht kunnen. Bij de renovatie is de authentieke trouwzaal volledig intact gebleven met het originele trouwmeubilair. Het is natuurlijk heel bijzonder dat je dan op dezelfde plek staat als je grootouders 70 jaar geleden. Maar ook voor nieuwe stellen is dit natuurlijk een bijzondere en sfeervolle plek om elkaar de liefde te verklaren.”

Met de verbouwing zijn er allerlei nieuwe functies aan het gebouw toegevoegd, waaronder een eigen lunchroom ‘De Waterstal’. Jessica: “De lunchroom is een prachtige nieuwe functie in het pand. Het dient een belangrijk doel, want het draagt bij aan de maatschappelijke functie van de bibliotheek. We organiseren allerlei educatieve, culturele en literaire activiteiten, waarbij we nu ook een kopje koffie met iets lekkers of een lunch kunnen aanbieden. Dat nodigt uit tot ontmoeting en het draagt bij aan een prettige sfeer. En we bieden vanuit de lunchroom arrangementen aan die bij de huwelijken geboekt kunnen worden, zoals een uitgebreid toast- of luncharrangement in de bijbehorende salon. Zo hebben bruidsparen alles onder één dak.” 

Om trouwen in het Oude Raadhuis weer nieuw leven in te blazen, wordt er op zaterdag 23 juli een heuse trouwbeurs georganiseerd met lokale trouwleveranciers. “We willen bruidsparen graag laten zien dat je niet altijd ver van huis hoeft te zijn om een leuke dag te beleven. Hier in de Hoeksche Waard zijn allerlei goede partijen die hieraan kunnen bijdragen. Om dat te laten zien, bieden we aanstaande bruidsparen de mogelijkheid om kennis te maken met die partijen,” zegt Jessica. 

Aanwezig zijn in ieder geval Bruidskleding Promesa en Juwelier Bijland en er zijn nog gesprekken met andere partijen. De gemeente Hoeksche Waard is er ook om informatie te geven over het boeken van een trouwambtenaar en De Waterstal verzorgt proeverijen uit diverse trouwarrangementen. Jessica heeft er al zin in: “Bruidsparen, moeders met dochters en vriendinnen, iedereen is van harte welkom!” 

De trouwbeurs is op zaterdag 23 juli van 10.30 tot 15.30 uur in het Oude Raadhuis, Waterstal 1 in Oud-Beijerland. Er is dan ook gelijk gelegenheid om het historische pand te bezichtigen. Toegang is gratis. 

Uit de krant

Uit de krant