Afbeelding

Wie laat verlegen meisje Uliya uitgroeien tot een dame met zelfvertrouwen?

Algemeen 495 keer gelezen

Numansdorp - De meeste katten komen in De Dierenstee terecht omdat men er niet meer voor kan zorgen en afstand van het dier doet. Daarnaast komen veel katten als vondeling de opvang binnen, maar daarnaast zijn er ook katten die een andere achtergrond hebben. Zo werkt De Dierenstee samen met een stichting die door heel Nederland op diverse plekken, waaronder vakantieparken, zwerfkatten vangt en neutraliseert. Veel van deze katten zijn al redelijk sociaal of kunnen nog worden gesocialiseerd en daarom kan er een thuis voor hen worden gezocht. Regelmatig komen dergelijke katten in De Dierenstee terecht. 

Poes Uliya maakte deel uit van een grote groep katten die op een vakantiepark leefde. Acht katers en poezen van deze groep verhuisden naar De Dierenstee en inmiddels zijn zij allemaal, behalve Uliya, geadopteerd. Zij was en is de schuwste van de groep en heeft tot nu toe de meeste moeite om te wennen aan de situatie. Uliya is ongeveer vier jaar oud en heeft waarschijnlijk de afgelopen jaren weinig tot geen contact met mensen gehad, het is dus niet verwonderlijk dat ze zo bang is. 

Gelukkig lijkt Uliya zich steeds iets meer op haar gemak te voelen. Als je haar benadert, vindt ze dat wel heel spannend maar je kunt Uliya voorzichtig aaien! De eerste stap is dus gezet, maar Uliya zal nog wel veel tijd nodig hebben om zich op haar gemak te voelen bij mensen. Voor Uliya wordt dus een baas gezocht die haar rust en veel aandacht en liefde kan bieden. Andere katten zijn geen probleem. Wie laat dit verlegen meisje uitgroeien tot een dame met zelfvertrouwen?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp.

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):  Maandag tot en met vrijdag: 13.00 uur tot 16.00 uur, zaterdag: 11.00 uur tot 15.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant