(foto: Rebekka ten Brinke)
(foto: Rebekka ten Brinke)

Tentweek Hervormde Gemeente Oud-Beijerland week vol activiteiten voor jong en oud.

Algemeen 814 keer gelezen

Oud-Beijerland - Van zaterdag 13 tot donderdag 18 augustus zijn er allerlei activiteiten op de ijsbaan in Oud-Beijerland. Op dit grasveld komt een grote tent te staan. Deze zogenaamde Tentweek is een initiatief van de Hervormde Gemeente in Oud-Beijerland en is toegankelijk voor iedereen uit de Hoeksche Waard (en verder).

Op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend is er de Vakantie Bijbel Club met als thema ‘Echt vrij’. De Vakantie Bijbel Club werd voorgaande jaren in de Lindenhoeve gehouden tijdens de herfstvakantie, en dit jaar voor het eerst in de laatste week van de zomervakantie, in de tent. De Vakantie Bijbel Club is er voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Er wordt gezongen, verhalen uit de Bijbel verteld, geknutseld, er is een sketch en natuurlijk krijg je drinken met iets lekkers erbij! 

Vanaf 9.45 uur ben je van harte welkom, het begint met zingen en wachten tot iedereen gezellig binnen is om dan om 10 uur te beginnen met het programma. Om ongeveer 12.00 is het weer afgelopen. De ouders zijn van harte welkom om een kopje koffie te drinken in de tent bij het wegbrengen of ophalen.

Maar niet alleen aan de kinderen is gedacht. Naast de Vakantie Bijbel Club is de Tentweek een week vol activiteiten voor jong en oud. Een greep uit de activiteiten: op maandagavond komt er een spreker van Stichting De Hoop en is er een sing-in, op dinsdagmiddag is er een Zomerfair (speciaal voor alle vrouwen) met een High Tea, vers fruit en smoothies, verkoop van tweedehands dames- en kinderkleding, bloemen en nog veel meer. Op dinsdagavond, de mannenavond (de naam zegt het al) ‘Meer voor mannen’: touwtrekken, voetballen, samen zingen, en meer van dat soort mannenzaken. 

Op woensdagmiddag is er een activiteitenmiddag, speciaal voor mensen met een beperking en evt. hun begeleiders. Met elkaar genieten van verhalen, spellen, een rondrit en lekker eten. Op woensdagavond is er, tieners opgelet: een volleybaltoernooi. Aanmelden voor dit toernooi kan tot 12 augustus. Op donderdagmiddag is er een foodtruck op de IJsbaan te vinden, Hollandse spelletjes en verkoop van dameskleding van lokale onderneemster Loesjesfavs (insta: @loesjesfavs). 

En bij alles geldt: iedereen is welkom. Kom samen met je vriend(inn)en, buurman, tante en familie. Door de hele week heen staat de koffie klaar, dus als u gezellig een praatje wilt komen maken; kom gerust de tent in. Ook wanneer u of jij meer wilt weten over het geloof, vragen hebt over God en de zin van het leven of gewoon nieuwsgierig bent, bent u in de tent op de juiste plek om daar onder het genot van een kopje koffie of thee over te praten met één van de aanwezigen.

Na de achterliggende periode waarin er weinig activiteiten zijn geweest en er ook best wat eenzaamheid was, kijken we er naar uit om als dorp en als kerk elkaar (weer) te ontmoeten. Zien we u en jou ook? Kijk voor alle activiteiten en meer informatie op www.tentweekobl.nl.

Uit de krant

Uit de krant