Afbeelding
Voordeelkrant

Let met warm en vochtig weer extra op ongedierte bij uw (huis)dier

Algemeen 341 keer gelezen

Oud-Beijerland - De zomer is een tijd om lekker op vakantie te gaan en erop uit te trekken, met of zonder huisdier. Maar juist in deze zomerperiode, als het warm en vochtig is, loert het gevaar dat onze huisdieren last krijgen van ongedierte zoals teken, wormen en vlooien. Dat geldt voor honden en katten maar ook voor vissen, vogels, pluim- en knaagdieren. 

‘Er zijn meerdere momenten dat een hond of kat vlooien of teken kan krijgen. Dit kan door een contactmoment zijn met een soortgenoot, maar kan ook ‘gewoon’ buiten opgelopen worden’, legt Myriam Korpershoek van Dierenspeciaalzaak Koko in Oud-Beijerland uit, ‘daarom is het verstandig vooraf je huisdier te behandelen tegen vlooien en teken. Het is uiteraard sowieso verstandig dat regelmatig te doen. 

Als een dier veel vaker dan normaal krabt bijvoorbeeld is dat een signaal dat ze last hebben van vlooien, en je hond regelmatig controleren op teken is ook zeker aan te raden.’ 

Met wormen is dit wat moeilijker, deze kun je niet preventief bestrijden maar behandel je op het moment dat je het wormenmiddel toedient. ‘Het is lastig, want je ziet het niet goed’, vervolgt Myriam, ‘toch zijn er wel wat kleine aanwijzingen waar je extra op kunt letten deze zomerperiode. Valt je huisdier af maar wordt zijn buikje boller, heeft hij andere ontlasting dan normaal, of gaat je huisdier ‘sleetje rijden’, dan is de kans groot dat je huisdier wormen heeft. Regelmatig ontwormen is dus belangrijk voor een goede en veilige vakantie, maar ook de rest van het jaar’. 

Huisdieren goede en verantwoorde voeding geven is erg belangrijk. Korpershoek. ‘Als je een kind alleen maar snoep geeft, is dat niet goed en missen ze belangrijke voedingstoffen. Mensen verwennen een huisdier soms te veel. Goed bedoeld maar het kan ook doorslaan.’

Als Dierenspeciaalzaak heeft Koko uiteraard alle kennis en middelen in huis om veel ongemak te voorkomen of te behandelen. Ongedierte ver bij uw huisdier vandaan houden kan op meerdere manieren, door het toedienen van een pilletje (sommige kunnen gegeven worden als snoepje), een pipetje voor in de hals, of een speciale vlooien en teken halsband. 

De medewerkers van Koko staan graag voor iedereen klaar voor alle nodige informatie. 

Dierenspeciaalzaak Koko

Randweg 19
3263 RA OUD BEIJERLAND

Mirjam Korpershoek

Tel. 0186-616654

dierenspeciaalzaak.koko@gmail.com

Uit de krant

Uit de krant