(foto: Anne Reitsma)
(foto: Anne Reitsma)

Wereldhavendagen start kaartverkoop en haalt E1 powerboat-demo naar Rotterdam

Algemeen 487 keer gelezen

Rotterdam - Maandag 15 augustus om 12:00 uur start de kaartverkoop van de Wereldhavendagen. Tijdens de 45e editie van het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland, dat plaatsvindt op 2, 3 en 4 september, is er weer een uitgebreid aanbod excursies, tours, rondvaarten en andere activiteiten, zoals de unieke filmpremière van ‘Wild Port Of Europe’. Ook zijn er diverse nieuwe, gratis programmaonderdelen toegevoegd - waaronder een spectaculaire demonstratie van een E1 powerboat.


Bij de diverse excursies, vaartochten en tours in en om het havengebied krijgen bezoekers letterlijk een kijkje achter de schermen van de Rotterdamse haven. Zo zijn er excursies naar verschillende containerterminals, die dagelijks met behulp van slimme technologie de in- en uitvoer van honderden tonnen goederen, containers en schepen op een schone, efficiënte en veilige manier in goede banen leiden. Of ontdek innovatieve startups en multinationals, die aan duurzame oplossingen voor de toekomst werken.

Ook zijn er verschillende infrastructurele projecten te bezoeken, die ervoor zorgen dat de Rotterdamse haven goed bereikbaar blijft en we in de stad en de rest van het land droge voeten houden. Voor de bezoekers die de haven graag vanaf het water beleven, zijn er diverse vaartochten te boeken, van klassieke zeeslepers tot een P&O-cruiseferry. Wie alles liever vanuit vogelperspectief ziet, kan vanaf de Landtong Rozenburg een heuse helikoptervlucht over het havengebied maken.

Voor natuurliefhebbers
 
Voor natuurliefhebbers zijn er verschillende wandel- en fietstours, waarbij je (al dan niet op eigen houtje) de groene kant van de haven ontdekt. Ook kunnen zij op 3 en 4 september terecht in bioscoop LantarenVenster voor een bijzondere primeur: de allereerste vertoningen van ‘Wild Port Of Europe’. Deze bijzondere natuurfilm toont de onverwachte rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in de Rotterdamse haven. Een unieke kans, aangezien de film pas op 4 oktober officieel in première gaat.

In de stad
 
Ook in de stad is van alles te doen. Met verschillende tours door de voormalige stadshavens en -buurten ontdek je per fiets, wandeling of SUP hoe sterk Rotterdam en de haven door de geschiedenis met elkaar verweven zijn en nog steeds gelukkig samenleven. In de Schiecentrale krijgt de spectaculaire Real Life Game een vervolg, waarbij teams binnen de tijd zich een ontsnapping uit deze enorm grote escaperoom moeten puzzelen.

De kaartverkoop voor alle excursies, vaartochten, tours en andere activiteiten start maandag 15 augustus om 12:00 uur via de website van de Wereldhavendagen. De tickets voor de vertoningen van ‘Wild Port Of Europe’ zijn al verkrijgbaar bij LantarenVenster.

Gratis kadeprogramma en shows
 
Uiteraard zijn er ook weer talloze gratis activiteiten en demonstraties op de kades en het water rond de Erasmusbrug. De Koninklijke Marine is traditiegetrouw te vinden op de Parkkade, met onder andere het mariniersdorp en het indrukwekkende amfibisch transportschip Zr. Ms. Rotterdam diverse spectaculaire shows op het water.

Een ware Wereldhavendagen-primeur is de dagelijkse, spectaculaire demonstratie van de E1 RaceBird. Deze volledig elektrisch aangedreven, futuristische draagvleugel-raceboot is enorm wendbaar en bereikt een snelheid tot 93 km/u. Voor bezoekers is dit een unieke kans om een nieuw tijdperk van duurzaam racen op het water met eigen ogen te kunnen zien. Naast de demonstratie staat er het gehele weekend een stand op de kade, waar bezoekers bij het ontwikkelteam van de RaceBird terecht kunnen voor meer informatie en vragen over E1 races.

Kijk voor meer informatie en deelnemers van de Wereldhavendagen op wereldhavendagen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant