Afbeelding

CDA provinciale en landelijke bestuurders bezoeken Hoeksche Waard

Algemeen 24 keer gelezen

Hoeksche Waard  - Woensdagmiddag 10 augustus bezochten Marnix van Rij, staatssecretaris financiën, en Meindert Stolk gedeputeerde van de Provincie ZH, de Hoeksche Waard. De start was in Strijensas bij raadslid en boer Bas Jan Niemansverdriet waar er een indringend gesprek gevoerd werd met nog 4 van onze agrariërs. 

De grote onzekerheid voor de korte en de lange termijn werd uitgebreid besproken als ook het gevoel dat er in Den Haag wordt beslist zonder de deskundigheid van de veehouders en akkerbouwers zelf te betrekken. Van Rij: ”Het kabinet heeft dit niet goed gedaan en het is terecht dat Remkes het kabinet huiswerk heeft gegeven. Het CDA gaat zich hard maken voor een helder perspectief dat de uitvoeringstoets kan doorstaan.” 

‘Niets over ons zonder ons’, geen tegengestelde wetten en regels, voor het einde van het jaar duidelijkheid en graag de ingewikkelde brieven vertalen naar begrijpelijke taal was de oproep van de agrariërs. De staatssecretaris was blij met de heldere oproep en nodigde uit om knelpunten in de dagelijkse praktijk en/of goede ideeën onder zijn of die van provinciebestuurder Meindert Stolk’s aandacht te brengen.

Aansluitend werd er een bezoek gebracht aan het verbouwde voormalige gemeentehuis van Cromstrijen. Jan Reedijk, voorzitter van het Numans-Dorps-huis vertelde in vogelvlucht hoe dit burgerinitiatief tot dit mooie resultaat heeft geleid. “Het was hard werken maar inmiddels is het enthousiasme van inwoners en partijen groot en is er hier straks echt veel te doen. We zijn ook erg blij met alle inventaris die we hebben gekregen met hulp van de Hoeksche Waardse Uitdaging. We zien uit naar het startweekend van 3 en 4 september.”

 Dennis Lausberg, directeur HW Wonen: “Het was een weg van samen ontdekken maar met het doel voor ogen is het gelukt. We mogen er trots op zijn dat er nu 40 appartementen voor jongeren én voor spoedzoekers zijn en een dorpshuis waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, helpen en plezier maken”. 

“Het CDA gelooft in de kracht van de samenleving en een overheid die dit faciliteert. En hier in Numansdorp lukt dat goed dankzij de vele actieve inwoners die weten dat als je er samen de schouders onder zet er mooie dingen tot stand komen,” zo merkte wethouder Joanne Blaak tot slot op.  

Uit de krant

Uit de krant