Zondag 11 september was het eindelijk zover. Robert Kraal, zijn moeder en verzorgende Anita Mol werden uitbundig uitgezwaaid en een goede reis gewenst. (foto: pr Alerimus)
Zondag 11 september was het eindelijk zover. Robert Kraal, zijn moeder en verzorgende Anita Mol werden uitbundig uitgezwaaid en een goede reis gewenst. (foto: pr Alerimus)

Met cruise naar Noorwegen gaat Robert’s droomwens in vervulling

Algemeen 1.467 keer gelezen

Numansdorp - Zondag 11 september is bewoner Robert Kraal van De Buitensluis samen met zijn moeder vertrokken voor een cruise naar Noorwegen. Dat is een bijzonder verhaal.

Op de 50ste verjaardag van Robert, inmiddels drie jaar geleden, ontving hij een waardecheque voor het maken van zijn droomreis. De reis is hem aangeboden door Alerimus, Dagbesteding Passiewaard en Plus Blaak. Helaas gooide corona flink roet in het eten, waardoor de reis steeds uitgesteld werd.

Robert Jan heeft een spierziekte, vertelt zijn moeder Erna Kraal. ‘Hij is de jongste bewoner van De Buitensluis, daar vierde nooit eerder een bewoner z’n 50e verjaardag. 
Hij praat en loopt moeilijk en daarom mag ik mee om te helpen. En verpleegkundige Anita Mol is er bij voor de beademingsapparatuur. Hij kan de reis goed aan, we hebben veel spullen bij ons, waaronder een rolstoel en rollator. Robert heeft veel van de wereld gezien maar een reis naar de fjorden van Noorwegen was nog een droom. Robert kijkt er enorm naar uit, maar het is best een beetje spannend.’

Moeder Kraal noemt Robert ondanks zijn ziekte ‘erg positief en gezellig’. Robert woont sinds 2015 in de Buitensluis. Tweemaal per week gaat hij, zoals hij zelf zegt, ‘hobbyen bij Passiewaard’ een dagactiviteitencentrum in Zuid-Beijerland. 
‘In Numansdorp doen we alles samen’, zegt een woordvoerder van Alerimus, ‘in en met de samenleving kunnen we dromen waarmaken. Alerimus, Passiewaard en Plus Blaak uit Numansdorp, waar Robert vaak z’n boodschappen doet, hebben daarom Robert voor z’n 50ste verjaardag, op 5 september 2019, deze droomcruise cadeau gedaan.’

 ‘Dat zijn droom in vervulling gaat, het is echt onbegrijpelijk. We zijn heel dankbaar’, zegt Erna Kraal.

(tekst: Conno Bochoven)

Uit de krant

Uit de krant