Afbeelding

Veel blije gezichten op Wandel Feest Hoeksche Waard

Algemeen 797 keer gelezen

Hoeksche Waard - Het Wandel Feest Hoeksche Waard kijkt terug op een geslaagde eerste editie van het nieuwe wandelevenement. Blije gezichten, enthousiaste mensen, leuke muziek, mooie routes en tussen de buitjes door een stralend zonnetje. Het was oprecht een feestje zaterdag 17 september! 

Klaar voor de start… af!

Op zaterdag 17 september gaf wethouder Paul Boogaard al vroeg het startschot voor de eerste editie van het Wandel Feest Hoeksche Waard. Waarna de fanatieke wandelaars om het kwartier van start gingen voor een wandeling van 25 km of 12,5 km over het uitgepijlde parcours. De organisatie had veel bijzondere locaties betrokken bij de routes waardoor deelnemers een kijkje konden nemen op plekken die normaal gesloten zijn voor bezoek. En die kans pakten veel wandelaars met beide handen aan. Bij korenmolen De Hoop klom men omhoog, bij de kerk in de Sint Anthoniepolder werd de geschiedenis verteld en in de koeienstallen van Hoeksche Zuivel voelden de deelnemers hoe ruw de tong van een koe is.

Succesvolle dag

De organisatie spreekt van een groot succes zonder vervelende incidenten of calamiteiten. “Het enige wat we niet zelf konden regelen was het weer. Maar ondanks het wisselvallige weer hebben we erg veel leuke reacties ontvangen over de wandelroutes, de locaties en het gezellige finishterrein. En de poncho in de goodiebag bleek een schot in de roos!” aldus Kjeld van Dijk, die samen met Vincent van Heijningen en Erwin Bouman zorg droeg voor de organisatie.

Enthousiasme langs de routes

Langs de routes was er op diverse plekken muziek te vinden. Dat wisten de deelnemers te waarderen want meerdere keren werd de polonaise ingezet bij het Shantykoor Hoeksche Waard en maakte men danspasjes bij de Seutershotters. Ook Vera Willemsen, boswachter bij Staatsbosbeheer, spreekt van een geslaagd evenement. “Op deze manier kunnen we mensen zoveel laten zien en vertellen over de mooie natuur die de Hoeksche Waard te bieden heeft.” 

Op naar volgend jaar

Het enthousiasme werkt aanstekelijk bij de organisatie. Want voor volgend jaar is de organisatie al druk aan het nadenken om er weer een succes van te maken. De datum volgt spoedig, houd daarvoor de socials in de gaten van het Wandel Feest Hoeksche Waard. 

De foto’s van deze eerste editie zijn te bekijken op de facebookpagina. Een toffe aftermovie is nu in de maak. “Het credo ‘erbij zijn is meemaken’ is in ieder geval goed gelukt!” aldus de organisatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant