Afbeelding

vv Zinkwegse Boys en ING slaan handen ineen zodat ieder kind kan voetballen

Algemeen 349 keer gelezen

Oud-Beijerland/Zinkweg - Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 kinderen in Nederland opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden van een sportclub te betalen.

Regelingen zijn soms onvoldoende bekend bij ouders en verenigingen. Voetbalvereniging Zinkwegse Boys en ING gaan samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute voor zorgen dat meer kinderen kunnen voetballen. 

Vanaf dit seizoen beschikt Zinkwegse Boys over een financieel contactpersoon (tevens vertrouwenspersoon) die gezinnen gaat helpen met het aanvragen van de juiste (lokale) regelingen te vinden zodat meer kinderen kunnen voetballen.

Voorzitter van ZWB, Stephen Steijger: “Ook op onze club merken we bij leden dat de contributie of voetbalkleding om wat voor reden dan ook soms niet betaald kan worden. Zeker met de huidige inflaties. Dat vinden we ontzettend jammer, want geldzorgen mogen niet de reden zijn waarom kinderen niet kunnen voetballen. 

We zijn blij dat we met hulp van onze financieel contactpersoon daarbij kunnen helpen. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om de weg naar de regelingen te vinden, maar ook kan het lastig zijn om erover te praten. Geweldig dat wij nu ook een financieel contactpersoon, tevens vertrouwenspersoon hebben die gezinnen hierbij gaat helpen. Zo kunnen we samen met ING, KNVB en maatschappelijke partners zorgen dat kinderen kunnen voetballen, ook als er even niet genoeg geld is.”

“Er zijn landelijk en lokaal voldoende regelingen die mensen met een krappe beurs op weg kunnen helpen om bijvoorbeeld de contributie of kleding te betalen”, aldus Steffen van Iersel, sponsormanager ING  ”Sommige gezinnen weten niet goed waar ze die hulp kunnen vinden. De financieel contactpersoon op de club kan hier gezinnen bij helpen. Dit kan een vrijwilliger zijn van de club of een ING-medewerker die de club en de ouders gaat helpen de weg te wijzen. 

Ons doel is dat er op zoveel mogelijk amateurclubs in Nederland een financieel contactpersoon beschikbaar komt om gezinnen te helpen en het onderwerp geldzorgen binnen de club bespreekbaar te maken. Geweldig dat Zinkwegse Boys nu ook meedoet aan het programma Niemand buitenspel door geldzorgen.”

Uit de krant

Uit de krant