Johan Mourits improviseert en begeleidt vrijdagavond 30 september de mannenzang op het Van Damorgel in de Hervormde kerk van Nieuw-Beijerland. (foto: Boaz Waardenburg)
Johan Mourits improviseert en begeleidt vrijdagavond 30 september de mannenzang op het Van Damorgel in de Hervormde kerk van Nieuw-Beijerland. (foto: Boaz Waardenburg)

Mannenzangavond in Dorpskerk Nieuw-Beijerland

Algemeen 1.682 keer gelezen

Nieuw-Beijerland - Een kerk vol met mannen die met elkaar de mooiste Psalmen en geestelijke liederen zingen. Dat is waar organist en organisator Johan Mourits op hoopt. 

De zangavond is vrijdag 30 september, inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Het is voor het eerst dat een dergelijke avond in de fraaie kerk van Nieuw-Beijerland gehouden wordt. Johan Mourits, één van de vaste bespelers van het Van Damorgel, heeft al vaker mannenzangavonden begeleid, zoals in de Oud-Beijerlandse Dorpskerk. 

Johan: ‘Het doel is een heerlijk avondje zingen met bekende Psalmen zoals 42 en 43 en geliefde liederen als Lichtstad, Ga met God en Amazing Grace. We gaan voor spontane zang, dirigent Jan Peter Teeuw probeert wel het geheel zo mooi en gelijk mogelijk te krijgen.’ 

Leden van het Korendijks Mannenkoor zijn ook in de kerk tussen de andere mannen en zingen enkele keren een bovenstem. Dominee A. Pors doet de opening en sluiting en vertelt enkele keren iets over te zingen liederen. De avond duurt maximaal 5 á 6 kwartier, belooft Mourits. ‘Dit is uniek voor Nieuw-Beijerland, mijn wens is dat we vol zitten met zo’n 240 mannen, dat zou echt fantastisch zijn.’ 

Er wordt ook aan de dames gedacht, de avond is op You Tube (hervormde gemeente Nieuw-Beijerland) mee- of terug te luisteren. 

De toegang tot de Mannenzangavond is vrij, er wordt een collecte gehouden voor de Stichting Ontmoeting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant