Afbeelding

IKC De Schelf voor de vijfde keer SCHOOL op SEEF

Algemeen 281 keer gelezen

’s-Gravendeel - Donderdag 22 september ontving IKC De Schelf in ’s-Gravendeel opnieuw het label ‘SCHOOL op SEEF’. Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat reikte het label uit aan adjunct-directeur Mark Enterman. Het labelbordje werd gebracht door Vienna, de jongste leerling van de school en Massa, de oudste leerling op De Schelf. Zij brachten het bordje samen over het zebrapad terwijl de leerlingen van groep 3 daar een fietsparkoers fietsten. Die stopten uiteraard keurig voor het zebrapad.

Het is alweer voor de vijfde keer dat de school het label krijgt. Daarbij heeft De Schelf ook nog eens een prachtige score behaald: 3 keer een 10! Om deze mooie mijlpaal te vieren kregen alle kinderen een SCHOOL op SEEF liniaal en een medaille van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. Ook hulpouders Wil Snijders en Wendy Smedeman werden vanmiddag bedankt voor hun inzet.

SCHOOL op SEEF

SCHOOL op SEEF is hét regionale lesprogramma rondom verkeersveiligheid voor basisscholen en leerlingen in Zuid-Holland. SCHOOL op SEEF biedt scholen en leerkrachten allerlei hulpmiddelen, zoals praktijk- en theorielessen, om aan de slag te gaan met verkeersveiligheid op en rondom de school. 

Elke 3 jaar worden de scholen die meedoen aan het programma beoordeeld op de mate waarin gewerkt wordt aan verkeersveiligheid. Als de beoordeling voldoende is, ontvangt de school het keurmerk ‘SCHOOL op SEEF’. SCHOOL op SEEF werkt onder andere samen met lokale netwerken als de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Hoeksche Waard. Het is onderdeel van het regionale programma ‘Maak een punt van nul’ van ROV Zuid-Holland.


Uit de krant