Flinke schade aan het vroegere dorpshuis Concordia nadat een scooter in brand was gestoken. (foto: Arie Pieters)
Flinke schade aan het vroegere dorpshuis Concordia nadat een scooter in brand was gestoken. (foto: Arie Pieters)

‘s-Gravendeel opgeschrikt door reeks brandstichtingen

Algemeen 418 keer gelezen

‘s-Gravendeel - ‘s-Gravendeel werd tussen donderdag 22 en zondag 25 september opgeschrikt door een serie brandstichtingen. In één geval kon gelukkig voorkomen worden dat de brand het voormalige dorpshuis en partycentrum Concordia in de as zou leggen. Wel was er aanzienlijke schade aan ondermeer een deel van het dak.

Ondermeer de dakrand van Concordia had vlam gevat doordat een scooter, die tegen de muur stond in brand was gestoken. Ook sneuvelden meerdere ramen in de buurt van brandhaard, maar gelukkig kon de brandweer erger voorkomen. Naast de brandschade is er uiteraard ook waterschade in het pand.

Zaterdagnacht was er zo’n 500 meter verder ook al sprake van brandstichting. Bij de bushalte aan de Hendrik Hamerstraat waren meerdere fietsen het doelwit van de dader of daders. Ook een vuilcontainer moest het ontgelden. En voor het weekend van 24/25 september ging even verderop in de wijk Schuilingen al een auto grotendeels in vlammen op en ook hier was sprake van brandstichting. De auto raakte uiteraard zwaar beschadigd. Inmiddels is er door de politie een onderzoek gestart naar de branden.

Absurde actie

Buurtbewoners van de wijk de Nest, waar het vroeger dorpshuis staat hadden geen goed woord over voor de brandstichting in hun buurt. ‘Echt een krankzinnige actie. Aan beide kanten van Concordia staan woningen op een paar meter afstand. Gelukkig is erger nu voorkomen, maar wat als zoiets een uitslaande brand was geworden?! Later hoorden we dat er ook in het centrum iets de hand was geweest. Afgezien wat er hier had kunnen gebeuren vraag ik mij af wat zulke lui bezielt om een ander zijn spullen in de fik te steken?’, aldus een buurtbewoner. 

Anderen waren wakker geworden van de rooklucht en ontdekten  al snel dat het om Concordia ging. ‘Het pand is al een jaar niet meer in gebruik. Wie gaat dit nu allemaal betalen?’, vroeg een buurtbewoonster zich af. 

Oproep: De politie is op zoek naar mensen die iets kunnen vertellen over de brandstichting bij buurthuis/voormalig dorpshuis Concordia. Men kan met tips altijd bellen naar Misdaad Anoniem: 0800-7000. Daarnaast kunt u bellen met 0900 8844. (politiebureau Oud-Beijerland.)

(tekst en foto: Arie Pieters)

Uit de krant

Uit de krant