Kaft van de nieuwe dichtbundel.
Kaft van de nieuwe dichtbundel.

Lancering dichtbundel “De Overkant” over eiland Tiengemeten

Algemeen 456 keer gelezen

Tiengemeten - Hoe leeft een eiland voort wanneer de laatste pont de haven heeft verlaten? In De Overkant neemt dichter Elard Pijnaken lezers mee in de tijdloze wereld van natuureilandje Tiengemeten. Waar de bewoners zich moeten verhouden met de natuur, de elementen, hun nieuwe ‘heerser’ Natuurmonumenten, en vooral met elkaar. 

Kunstenares Mechteld Vollers illustreerde het boek met litho’s van het eiland. Het boek is opgedragen aan Hugo Schortinghuis, die jarenlang op het eiland woonde en drie jaar geleden overleed. Zijn broer Wilto, die veel op het eiland verblijft, over De Overkant: “De dichtvorm tilt iedereen die voorbijkomt een beetje op. (..) Het zou kunnen zijn dat het leven op Tiengemeten wordt geschetst, maar in feite wordt het mens-zijn op aarde geschetst.’ 
Schrijfster Gerda van Wageningen vindt de grootse natuur aanwezig op een klein eiland ‘Mooi in woorden gevangen.‘ Burgemeester van de Hoeksche Waard, Charlie Aptroot noemt de bundel ‘Een gedichtenbundel voor iedereen die wil dagdromen over het bijzondere eilandleven.‘

De Overkant is verkrijgbaar voor 12,50 euro via https://www.uitgeverijcichorei.nl/de-overkant.html 

‘Van 2009 tot 2012 had ik met mijn gezin het voorrecht om op het eilandje Tiengemeten in de Hoeksche Waard te werken en te wonen. Een periode waarin het eiland volop in ontwikkeling was en we met de eilanders een hechte gemeenschap vormden. Over die periode schreef ik een gedichtenbundel, die is gepubliceerd door uitgeverij Cichorei’, aldus auteur en dichter Elard Pijnaken. Hij werkte toen bij De Idahoeve van Parnassia Bavogroep en als directeur van de Leeuwenhartschool Oud-Beijerland. 

De bundel wordt 15 oktober gelanceerd en online verkrijgbaar. Voor bewoners en bezoekers van de Hoeksche Waard én iedereen die van eilanden houdt interessant. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant