Rick Jan Hitzerd draagt na twee jaar Dichter van de Hoeksche Waard te zijn geweest eind van het jaar het stokje over. (foto: privé)
Rick Jan Hitzerd draagt na twee jaar Dichter van de Hoeksche Waard te zijn geweest eind van het jaar het stokje over. (foto: privé) Foto:

Wie wordt de nieuwe Dichter van de Hoeksche Waard?

Algemeen 441 keer gelezen

Hoeksche Waard - Eind van dit jaar zit voor dichter van de Hoeksche Waard Rick-Jan Hitzerd de periode van twee jaar er op.

Galerie De Opkamer, Bram Rozafestival en Bibliotheek Hoeksche waard zijn op zoek naar een nieuwe dichter van de Hoeksche Waard.


De Dichter van de Hoeksche Waard besteedt op een poëtische wijze maandelijks aandacht aan bijzondere en actuele gebeurtenissen in de Hoeksche Waard. De benoeming is voor 1 jaar met een optie voor een tweede jaar. De gedichten worden maandelijks geplaatst op diverse websites en in Het Kompas. Ook behoren podiumoptredens bij verschillende organisaties/evenementen tot de mogelijkheid.


Belangstellenden kunnen zich voor 15 november 2022 aanmelden bij eelsebies@me.com. Iedereen die op 1 januari van dit jaar 18 jaar of ouder is en woonachtig is in de Hoeksche Waard kan deelnemen. Bij de inschrijving moeten minimaal 5 gedichten van eigen hand bijgevoegd worden. Ook is het opsturen van een motivatie waarom zij of hij dichter van de Hoeksche Waard wil worden van belang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant