Juf Hanny Braat is in 1979 begonnen en heeft heel veel kinderen lesgegeven.  (foto: pr)
Juf Hanny Braat is in 1979 begonnen en heeft heel veel kinderen lesgegeven. (foto: pr)

Juf Hanny Braat is met pensioen!

Algemeen 468 keer gelezen

Puttershoek - Na ruim 43 jaar in het onderwijs én op De Schelp in Puttershoek gewerkt te hebben, heeft de hele school op een feestelijke manier afscheid genomen van juf Hanny Braat.

Het was een grote verrassing voor haar dat de kinderen en de ouders zich op het schoolplein verzameld hadden om haar een mooi afscheid te geven. Ze heeft van alle kinderen een tegoedbon voor een kunstworkshop gekregen en natuurlijk een mooie bos bloemen, maar het allermooiste cadeau was misschien wel het lied dat alle kinderen voor haar ingestudeerd hadden. Op haar laatste werkdag werd ze voor het eerst door de hele school toegezongen!

Juf Hanny Braat is in 1979 gestart als juf en heeft in haar loopbaan aan heel veel kinderen lesgeven. De laatste jaren was dit ook aan de kinderen van de kinderen die zij in de klas heeft gehad. Ook heeft ze vele collega’s zien komen en gaan, maar al die jaren vond ze het een fijn team om in te werken.

Vele jaren kwam ze op de fiets en met het pontje naar school en heeft ze regen en wind getrotseerd. De laatste jaren fietste ze alleen met mooi weer:)
Juf Hanny is erg creatief, kunstzinnig en heeft tekentalent. Het is dan ook geen verrassing dat ze het vak tekenen het leukste vond om te geven.
Al vrij snel is juf Hanny Braat verder gaan leren en is ze intern begeleider op De Schelp geworden. Met haar kennis en hulpvaardigheid is ze vele collega’s tot steun geweest. Naast intern begeleider en leerkracht, heeft ze zich ook ontwikkeld tot onder andere rekenspecialist en cultuurcoördinator.
Na ruim 43 jaar draagt ze het stokje over en gaat ze van haar welverdiende pensioen genieten en zal het team haar gaan missen.

Uit de krant

Uit de krant