Euphonia dirigent Annelies Prins.
Euphonia dirigent Annelies Prins.

Hoekschewaards Operakoor Euphonia zoekt leden

Algemeen 726 keer gelezen

Hoeksche Waard - Eindelijk kan het weer ! Een sfeervol kerstconcert. Bij operakoor Euphonia wordt momenteel al druk gerepeteerd om er weer een mooi evenement van te maken. De coronacrisis heeft het 2 achtereenvolgende jaren onmogelijk gemaakt dus extra fijn dat het nu weer kan.

Net als 3 jaar geleden wordt het concert gehouden in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland.

Natuurlijk worden er zoals in de meeste kerstconcerten een aantal Christmas evergreens uitgevoerd maar op een aantal punten is dit concert anders dan u van Euphonia gewend bent.

Dit jaar wordt er samengewerkt met het Ropera aan de Maas uit Rotterdam dat onder leiding staat van Marco Bons. Door de coronacrisis hebben beide koren te kampen gehad met ledenverlies en op deze manier kan er toch een koor van 58 zangers en zangeressen op de been gebracht worden. 

Inmiddels is bij het Hoekschewaards Operakoor de muzikale leiding in handen Annelies Prins. Zij is afgestudeerd op het conservatorium in zowel piano als zang. Dus een echte vakvrouw. Haar enthousiasme, inzet en vakmanschap maken de koorrepetities extra leuk.

Het koor repeteert tegenwoordig op woensdagavond in de Open Hof in Oud-Beijerland, van 20.00 uur tot 22.00 uur. 

De samenwerking met het Ropera aan de Maas is natuurlijk prettig maar wat zou het mooi zijn als Euphonia een aantal nieuwe leden zou mogen begroeten. In alle gelederen zijn nieuwe enthousiaste zangers en zangeressen wenselijk maar met name tenoren en bassen/baritons zijn meer dan welkom.

Natuurlijk is het voor je zelf prettig als je muziek kunt lezen maar noodzakelijk is het niet.

Heel vaak staan er van de werken die gezongen worden oefenpartijen op internet en als dat niet het geval is krijg je doorgaans van de dirigente een geluidsbestand toegestuurd waarin je partij wordt voorgezongen. 

Kom eventueel eens langs op de repetitie avond en zet 16 december alvast in uw agenda want dan is het kerstconcert.

Kaarten daarvoor kunnen worden besteld via 06-43778829 (voorzitter Hans van Brakel) of info@operakooreuphonia.nl of via de leden van Euphonia. De kaarten kosten € 15,-- p.p. (t/m 14 jaar € 7,50)

Op www.operakooreuphonia.nl kun je nog meer info vinden.

Uit de krant