Mooi resultaat voor Kaylee.
Mooi resultaat voor Kaylee.

3e Prijs voor banketbakster Kaylee Qualm van Bakkerij Boender

Algemeen 783 keer gelezen

Oud-Beijerland - Banketbakster Kaylee van Bakkerij Boender heeft woensdag 9 november op het onderdeel Roomboter Amandelletter de derde prijs gehaald tijdens de Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden in Heerenveen. 

De Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden is het hoogst haalbare wedstrijdniveau in Nederland. De beste bakkers van Nederland strijden tijdens de BakkersVakWedstrijden om de hoogste eer. In totaal zijn er meer dan 600 producten verdeeld over 24 klasse ingezonden. 

Meerdere professionele juryleden beoordeelden per klasse de producten op 10 voor die klasse specifieke criteria. In de klasse Roomboter amandel letter was dit jaar de opdracht om een letter B in te leveren. 

De letter B is niet per toeval gekozen. Anders dan een letter M of S is de letter B een stuk lastiger te maken. De letter moet namelijk op twee plaatsen met elkaar verbonden worden. De door Kaylee gemaakte roomboter amandelletter scoorde ten opzichte van de andere deelnemers het hoogste op de criteria kleur en smaak van het korstdeeg.

 Een bijzonder lekkere roomboter amandel letter dus! Voor een nog betere letter dan die van Kaylee moet je een eindje omrijden. Bakkerij Dunselman uit Den Helder ging er in de klasse Roomboter amandelletter met de eerste prijs vandoor. 

Website: https://bakkersvakwedstrijden.nl/

Uit de krant

Uit de krant