foto: Stefan den Buurman
foto: Stefan den Buurman

Strijen krijgt nieuwe wijk met mix aan woningen

Algemeen 1.425 keer gelezen

Strijen - Strijen wordt groter. Aan de rand van het dorp, dichtbij de dorpskern komt een hele nieuwe wijk. Een wijk die bestaat uit een mooie mix van woningen en appartementen, huur en koop, groen en water.
Er worden verschillende type woningen gebouwd, geen straat is hetzelfde. Het geheel vormt een sfeervolle en fijne woonomgeving.

Initiatief van HW Wonen

Dit nieuwbouwproject is een initiatief van woningcorporatie HW Wonen. Verkoopmakelaar Kristel Bos vertelt: “We zochten voor deze nieuwe wijk naar de meest ideale verhouding tussen duurzaamheid en betaalbaarheid. De wijk moet aantrekkelijk zijn voor iedereen. Of je nu een woning huurt, koopt of zelf bouwt. Een wijk waar je je snel thuis voelt. Samen met aannemer Zwaluwe Bouw en Quadrant Architecten zijn er vijf verschillende koopwoningen ontworpen variërend in prijs van € 240.000,- tot € 652.000,- V.O.N. Al deze woningen zijn straks gasloos en hebben minimaal een A+++ energielabel.“ En als je liever zelf bouwt? “Dat kan ook. Aan de rand van de wijk liggen 3 ruime kavels aan het water.”

Speciaal voor wie een eerste keer een woning koopt: de ‘KoopStart’ woningen

Kristel vervolgt: “De meest bijzondere koopwoningen zijn van het type ‘Begonia’. Niet zozeer omdat het moderne, energiezuinige eengezinswoningen zijn, maar omdat HW Wonen deze 9 woningen aanbiedt met een korting van maar liefst 25 tot 30% op de verkoopprijs! Deze korting betaal je pas terug op het moment dat je de woning doorverkoopt. Een eigen huis komt zo ook binnen bereik van (koop)starters met een kleinere portemonnee.” 

Op de vraag of iedereen zich in kan schrijven voor een ‘Begonia’ is haar antwoord: “Nee. Om in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Er geldt bijvoorbeeld een inkomensgrens en het moet je eerste koopwoning zijn”. Alle voorwaarden en meer informatie over kopen met KoopStart vind je op www.veldspring.nl.

MarQuis Makelaars &Taxateurs dé verkoopspecialist voor dit project

Op woensdag 16 november is de verkoop gestart. Carsten en Annerisca, verkoopmakelaars van MarQuis Makelaars & Taxateurs, zijn bij dit bouwproject al vroeg betrokken. “Zo mooi dat er in dit project aan elke woonwens is gedacht. Ja, er wordt gebouwd voor starters of senioren, maar ook voor doorstromers.“ aldus Annerisca. Carsten vult aan “Of je nu gelijkvloers wilt wonen, liever aan het water woont of zelf een woning bouwt. Het is allemaal mogelijk binnen dit project. En wij staan klaar om aanstaande kopers te helpen om zo weloverwogen keuzes te maken.” 

Op www.veldspring.nl is alle informatie te vinden. Staat het antwoord op jouw vragen er niet tussen. Geen probleem. Annerisca en Carsten helpen je graag.

Wil je liever huren?

Ook dat kan. In deze nieuwe wijk staan straks maar liefst 50 huurwoningen en – appartementen. Je moet wel nog even geduld hebben. De huurwoningen worden aangeboden als de bouw gestart is. Tip van Kristel: “Zorg dat je in ieder geval al ingeschreven staat als woningzoekende. Dat regel je eenvoudig via www.thuisbijhwwonen.nl.

Type Begonia.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant