Afbeelding

Live muziek terug op het ‘oude nest’ Café De Herberg

Algemeen 643 keer gelezen

‘s-Gravendeel - Met de sluiting van het partycentrum Concordia, het vroegere dorpshuis, kreeg ook het culturele leven in ‘s-Gravendeel in 2021 een flinke opdoffer te verwerken. En door de brandstichting dit jaar lijkt de kans op heropening van Concordia tot bijna nul te zijn gereduceerd. Slecht nieuws dus voor liefhebbers van live muziek. Maar zaterdag 26 november wordt de draad weer opgepakt in Café De Herberg.

Het partycentrum was namelijk vele jaren lang het bruisende middelpunt voor de live muziek in ‘s-Gravendeel. Vooral ook dankzij het werk van vrijwilligers Leen & Teuna den Hartog, die met veel succes coverbands naar Concordia haalden. Hun optredens leverden standaard volle zalen op en trokken ook publiek van buiten het Seuterdorp aan. Met de coronaperiode en daarop volgende de sluiting van het partycentrum kwam daar ineens een einde aan. 

Maar het muziekminnende echtpaar heeft niet stilgezeten en nu gaan de optredens weer van start in een oude vertrouwde locatie: Café de Herberg, tegenwoordig gevestigd in het pand waar vroeger Grand café Buffels zat. 

Teuna den Hartog: ‘We hebben een nieuwe locatie gevonden en dat is inderdaad het café De Herberg. ‘Buffels’ was trouwens de plaats waar het ooit begon, voordat we naar Concordia verhuisden. Op 28 november 2008 was het eerste concert met Midnight Rambler. En zij komen nu als eerste weer optreden. Ze spelen nummers van o.a. Rolling Stones, the Doors, Status Quo, Stevie Ray Vaughan, teveel om op te noemen,  kom het allemaal horen en zien op zaterdag 26 november, aanvang 21:00 uur. Maar let wel op; vol=vol!.’

Muziekliefhebbers in hart en nieren

Het echtpaar Leen en Teuna den Hartog zijn beiden muziekliefhebbers in hart en nieren en zijn vele jaren de drijvende krachten achter de organisatie van concerten in Concordia geweest. Leen was decennia geleden ooit één van de mensen achter de destijds welbekende Drive in show ‘Bright Selection’. In de jaren zeventig bekend in heel de regio, maar het ‘muziekvirus’ bleef ook na die tijd aanwezig bij het sympathieke echtpaar en en tussen 2008 en 2019 organiseerden ze meer dan tien jaar met veel succes de concerten in Partycentrum Concordia.

En ze zorgen ook voor alle PR en promotie van de concerten: ‘Wij maken foto’s, soms filmpjes, praten met de band, spreken een prijs af en leggen uiteraard ook de agenda’s naast elkaar. Als daarna de afspraak is gemaakt voor een optreden gaan wij aan de slag met de promotie. Wij maken posters voor de regionale middenstand en voor een aantal vaste adressen in ‘s-Gravendeel. Voordat het optreden plaats gaat vinden gaat er ook nog een e-mail de deur uit naar geïnteresseerden met informatie en de poster als digitaal plaatje. En wij plaatsen natuurlijk volop informatie op onze pagina op facebook’, besluit Teuna.

(tekst: Arie Pieters)

Uit de krant