Afbeelding

De Lijster Tweewielers krijgt nieuwe eigenaar

Algemeen 2.035 keer gelezen

Klaaswaal - Het is mooi geweest voor Dick en Yvonne de Lijster. De leeftijd gaat een woordje spreken en er is een hardnekkig probleem om personeel te krijgen. De Lijster Tweewielers stopt eind van het jaar. Het goede nieuws is dat de fietsenzaak wel wordt voortgezet.

Ruim 37 jaar bestaat de bekende fietsenzaak op de hoek van de Klaaswaalse Voorstraat op nummer 10 al. Dick (71) leerde het fietsenmakersvak op Maasdam en begon daarna bij Bervoets en van der Koog op Klaaswaal. 
Aan de Oud Cromstrijensedijk OZ begon het echtpaar in 1985 met een eigen fietsenzaak. Eigenlijk op een steenworp afstand van het huidige pand waar de gerenommeerde zaak alweer 28 jaar gevestigd is.
Het besluit is gevallen: ze gaan het rustiger aan doen na zo’n lange staat van dienst.

‘De jaren gaan inmiddels tellen, de gezondheid van Dick laat te wensen over en in de zoektocht naar personeel lukt het maar niet iemand te vinden. Er is een groot tekort aan technische mensen’, vertelt Yvonne de Lijster, ‘onze zoon neemt de fietsenzaak niet over maar blijft wel hier gevestigd met zijn bedrijf DDL Tuning.
De werkplaats wordt verbouwd en in een deel daarvan gaat hij verder met reparatie, onderhoud en tuning aan scooters en brommers.’

Kortingen
Zoveel mogelijk van wat in de winkel staat wordt in de decembermaand verkocht, met aantrekkelijke kortingen. Oudejaarsdag sluit de winkel. Klanten kunnen deze maand gewoon voor reparaties terecht, zij het op afspraak.
De fietsenzaak wordt overgenomen door Bike Totaal van der Koog uit Numansdorp. Het kringetje is daarmee rond. ‘Het is wel bijzonder’, vervolgt Yvonne, ‘want Dick heeft in het begin bij Bervoets met de oprichter Bas van der Koog gewerkt en nu op het eind komt het op deze manier weer samen.’
In januari wordt de zaak dan verbouwd en aangepast, wanneer de heropening is valt nu nog niet te zeggen. Het echtpaar woont boven de winkel en dat blijft vooralsnog zo.

Yvonne is blij dat met de overdracht het bedrijf in goede handen blijft. ‘Van der Koog neemt alle garanties, servicebeurten en het onderhoud gewoon over, dat vind ik ook fijn voor onze klanten. En het is mooi dat er een fietsenwinkel op Klaaswaal blijft.’
Al die jaren deed zij de verkoop en advisering in de winkel. Ze zal de contacten missen. ‘Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan, het is een mooi vak. Zo’n winkel wordt toch een stuk van jezelf. Je kent je klanten, er was fijn contact, je hebt vaak heel persoonlijke gesprekken met ze. We willen hen graag bedanken voor het vertrouwen wat ze al die jaren in ons gehad hebben.’
Ook Dick heeft er vrede mee en is blij het stokje in bekende handen over te kunnen dragen.

(tekst: Conno Bochoven)

Uit de krant