Afbeelding

Wat zegt mijn sterrenbeeld over mij?

Algemeen 613 keer gelezen

Een sterrenbeeld zegt veel over een persoon. Zo geeft je sterrenbeeld informatie over karaktereigenschappen, je belevingswereld en handelingen. In dit artikel lees je wat een sterrenbeeld is en hoe je aan de hand van je sterrenbeeld, je horoscoop kunt lezen.

Wat is een sterrenbeeld?

 Een sterrenbeeld is een verzameling van sterren, die samen een figuur vormen als je er lijnen tussen trekt. De zon volgt een pad rond de aarde, welke is opgedeeld in twaalf delen. De zon doet hier 365 dagen over en passeert daarbij elk sterrenbeeld. In totaal zijn er twaalf sterrenbeelden, welke elk voor een andere maand staan.

 Je sterrenbeeld zegt veel over je karakter, valkuilen en talenten. Wie hier meer over wil weten, kan zijn geboortehoroscoop laten berekenen. Je geboortehoroscoop is als het ware een print van de stand van de sterren, zon en de maan op het tijdstip en de plek waarop je geboren bent. 

Hoe weet ik wat mijn sterrenbeeld is?

 Vaak ontdekken we ons sterrenbeeld al als we klein zijn. Onze ouders vertellen ons dit of we stuiten er per toeval op. Toch is het niet vanzelfsprekend dat iedereen zijn sterrenbeeld weet. Daarnaast zegt de een soms dat je bijvoorbeeld Waterman bent, terwijl de ander zegt dat je Vissen bent. 

 Welk sterrenbeeld je bent, is afhankelijk van de datum waarop je geboren bent. Daarnaast is ook het tijdstip van belang. Om deze reden kan het dus inderdaad zo zijn dat het tijdstip waarop je geboren bent, bepaalt of je Waterman of vissen bent. Hiervoor heb je dus je geboortehoroscoop nodig. 

 Ben je geboren tussen 23 september en 22 oktober? Dan ben je Weegschaal. Wie geboren is tussen 21 juni en 22 juli, is Kreeft. Deze data worden benoemd wanneer er horoscopen gepubliceerd worden.

Wat is een horoscoop?

 Wie zijn sterrenbeeld weet, kan ook zijn horoscoop lezen. Een horoscoop wordt afgelezen aan de hand van de stand van de zon en andere planeten. Deze informatie wordt gecombineerd met een bepaalde plek waar een gebeurtenis zich afspeelt en een tijdstip. Dit kan dus bijvoorbeeld een gebeurtenis zijn, maar ook een geboorte. 

 We verdiepen ons als mens graag in de toekomst of zoeken antwoorden op vragen. Je horoscoop of de horoscoop van bijvoorbeeld je partner, kan antwoorden geven op hoe je dag, week of maand zal verlopen en waar je rekening mee kunt houden. 

Ik wil mijn persoonlijke horoscoop, waar kan ik terecht?

 De horoscopen die je op internet vindt, zijn algemeen geformuleerd. Dat betekent dat ze op elk persoon van dat sterrenbeeld van toepassing zijn. Wil je graag weten wat de sterren voor jou in petto hebben? Ga dan op zoek naar een ervaren medium voor een betrouwbare reading. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant