Afbeelding

Wandelen in de Hollandse Delta: win een wandelgids!

Algemeen 420 keer gelezen

Regio - Onlangs verscheen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de gids ‘Wandelen in de Hollandse Delta’. Het is het vierde deeltje in de serie Waterschapswandelen van auteursduo Cock Hazeu en Peter Kuiper.

De Hollandse Delta strekt zich onder Rotterdam uit over de Zuid-Hollandse eilanden. Dit waterwalhalla begint al op de kademuren van onze grootste havenstad en verder struin je met deze gids over dijken met populieren en kom je in historische haventjes met pittoreske ophaalbruggen en sluisjes. 
Ook de natuur laat zich niet onbetuigd. Er is altijd wel ergens zicht op een zompige rivieroever waar ganzen, zwanen en soms zelfs een verdwaalde lepelaar foerageren. Onderweg loop je over vlonderpaden, trek je je aan trekpontjes naar de overkant en vind je na een duinpassage verkoeling op het strand.

Deze mooie gids kwam tot stand met hulp van het Waterschap Hollandse Delta.

Er staan ook enkele routes in de Hoeksche Waard in opgenomen met tal van wetenswaardigheden en fraaie foto’s en duidelijke routekaartjes. Klein puntje: er wordt consequent over de Hoekse Waard gesproken, zonder de ch, maar daar stapt de doorgewinterde wandelaar wel overheen.  

De wandelgids is voor € 17,95 te koop bij de betere boekhandel en op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig www.gegarandeerdonregelmatig.nl

De wandelingen zijn ook digitaal beschikbaar op Wandelzoekpagina: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandelboeken/wandelen-in-de-hollandse-delta

Wandelen in de Hollandse Delta

Cock Hazeu en Peter Kuipers

128 pagina’s, 21,0 x 12,6 cm (staand)

Verkoopprijs: € 17,95

ISBN: 978-90-76092-21-8

Het Kompas mag, in samenwerking met Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, een aantal exemplaren van deze fraaie wandelgids beschikbaar stellen aan onze lezers.

Wie kans wil maken kan een mailtje (met adresvermelding) sturen naar: redactiekompas@groothellevoetmediacentrum.nl 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant