Afbeelding

Scouting Driestromen stopt met inzamelen oud papier

Algemeen 1.269 keer gelezen

Numansdorp - Met pijn in het hart deelt het Bestuur van Scouting Driestromengroep Numansdorp mee dat ze genoodzaakt zijn om per 1 februari 2023 te stoppen met het inzamelen van oud papier in de container bij het clubgebouw aan de Veerweg in Numansdorp. De container zal voor het laatst geledigd worden op zaterdag 21 januari 2023.

Jarenlang kon iedereen zijn oud papier bij hen afgeven. De opbrengst werd gebruikt door de Zeeverkenners voor het onderhoud van hun boten. Zij moesten ook zorgen dat het papier netjes in de container geladen werd. Dit was altijd een leuke opbrengst.

‘Maar de laatste jaren, mede doordat particulieren een papierbak hebben, kregen we steeds meer karton aangeleverd, vooral door bedrijven’, aldus het bestuur. ‘Karton levert haast niks op maar vult wel heel snel zodat bijna ieder weekend het karton meters hoog opgestapeld lag naast de container. Wat betekent dat de jeugd een groot deel van de zaterdag bezig was met opruimen van de rotzooi. Doordat de opbrengst heel laag is loont het niet meer de moeite en hebben we besloten om te stoppen met het inzamelen. De laatste dag dat er nog papier ingeleverd kan worden is 21 januari. Daarna alstublieft niet meer,’ verzoekt de scouting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant