De originele foto uit 1903 van het Marktplein. (uit collectie Dolf Demmers)
De originele foto uit 1903 van het Marktplein. (uit collectie Dolf Demmers)

Historische Vereniging Oud-Beijerland krijgt bijzondere collectie foto’s en ansichtkaarten

Algemeen 972 keer gelezen

Oud-Beijerland - De Historische Vereniging Oud-Beijerland heeft een grote collectie foto’s en ansichtkaarten gekregen uit de nalatenschap van Dolf Demmers. Dolf Demmers had in het verleden een kapperswinkel aan de Oost-Voorstraat. Hij heeft bovendien in zijn leven veel gefotografeerd in het Spuidorp.

Volgens voorzitter Pieter Jan in ’t Veld zitten er bijzondere en waardevolle foto’s tussen. Ook originele sepia foto’s van omstreeks 1904 waar later door Dr. Trenkier & Co te Leipzig en boekhandelaar A.K. van der Kop ansichtkaarten van zijn gemaakt. De foto’s zijn niet alleen zeldzaam, waarschijnlijk is er van velen maar één exemplaar, de foto’s zijn ook eens haarscherp.

Bestuurslid Henk Dijkstra vult nog aan dat de vereniging binnenkort de tien meest unieke foto’s en de bijbehorende ansichtkaart wekelijks per mail gaat verzenden aan de leden van de vereniging.

De Historische Vereniging Oud-Beijerland verzend al enkele jaren elke week op donderdag een unieke foto aan haar leden. De beide bestuursleden gaan met het wekelijks verzenden nog lange tijd door, er is namelijk nog voldoende materiaal in het archief aanwezig. 

Wie ook wekelijks een unieke foto wil ontvangen, kan lid worden van de vereniging  door het sturen van een mail naar: historischeverenigingobl@mail.com

En de foto bewerkt en uitgegeven als ansichtkaart.

Uit de krant