Schip de Leentje. Dit schip is tijdens de ramp op Tiengemeten op de dijk terecht gekomen. (archieffoto)
Schip de Leentje. Dit schip is tijdens de ramp op Tiengemeten op de dijk terecht gekomen. (archieffoto)

De Watersnoodramp op Tiengemeten

Algemeen 910 keer gelezen

Tiengemeten - Het is dit jaar 70 jaar geleden dat de dijken op veel plaatsen in Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland doorbraken. Een ramp, een nationale ramp, die ook zijn herinneringen achterliet op het eiland Tiengemeten. De watersnoodramp van 1 februari 1953 staat bij velen in het geheugen gegrift. De sporen van de ramp zijn ook op eiland Tiengemeten te vinden. Hier is de dijk op meerdere plaatsen doorgebroken.

Omdat het belangrijk is dit verhaal te vertellen organiseert Natuurmonumenten op woensdag 1 februari en zondag 5 februari twee speciale excursies over de watersnoodramp op Tiengemeten.

Er zijn heldendaden verricht in de nacht van de storm, heldendaden die diepe impact hadden. Een gids van Natuurmonumenten neemt je mee langs een aantal punten die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis op Tiengemeten. 
Op deze punten kun je je enigszins een beeld vormen hoe deze nacht eruit heeft moeten zien en wat voor invloed dit heeft gehad op de bewoners, de dieren, maar ook het land. De gids vertelt de verhalen van de dagen na de storm, maar ook hoe het eiland veranderd is na de watersnoodramp.

Wandelen of met de huifkar

Voor bezoekers die minder goed ter been zijn organiseert Natuurmonumenten naast deze wandel excursie ook een excursie met een huifkar. De excursies vinden plaats op woensdag 1 februari en zondag 5 februari om 10.00 uur. Aanmelden en tickets via https://www.natuurmonumenten.nl/agenda?page=1&locatie=N_391

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant