Afbeelding

FC Binnenmaas net niet langs Hillegersberg

Algemeen 222 keer gelezen

Maasdam - Na het verlies vorige week tegen koploper Sparta (AV) was FC Binnenmaas er alles aan gelegen om met winst bij Hillegersberg weg te gaan. Daar kwam het heel dichtbij maar moest in de laatste minuut van de officiële speeltijd de gelijkmaker slikken.
De wedstrijd schoot letterlijk en figuurlijk uit de startblokken. Want toen minuut 1 nog op het scorebord stond was er al door beide teams 1x gescoord. Eerst was het Daan Leggedoor die werd diepgestuurd en geen fout maakte alleen voor de doelman, 0-1. Zo scoorde hij na 12 seconden zijn eerste van het seizoen en van deze middag.

Maar direct na de aftrap werd de bal na een vrije trap voor de goal gebracht waar de spits van Hillegersberg de bal over doelman Thijs Botterhuis kopte, 1-1 dus. Daarna ontspon zich een levendige wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen die niet overlopen van vertrouwen. Het was in minuut 16 dat Hillegersberg iets wat gelukkig aan de leiding kwam. Een als voorzet bedoelde bal krulde over Thijs Botterhuis in de verre hoek binnen, 2-1 voor de thuisploeg. FC Binnenmaas zette nu meer aan met wat meer overleg wat ook de gelijkmaker opleverde. Een overtreding op Youri van Noort op randje zestien leverde een vrije trap op recht voor de goal. Luc Rozendaal liet het dit keer aan Daan Leggedoor over en die scoorde zijn tweede van de middag. 2-2. Direct daarna had Mayles Glen FC Binnenmaas op voorsprong moeten zetten maar faalde alleen voor de keeper. Zo gingen we dus met een 2-2 ruststand aan de thee.

Maar waar de meeste supporters nog in het mooie clubhuis verbleven was de voorsprong voor FC Binnenmaas alweer een feit. Daan Leggedoor zette de verdediging van Hillegersberg maar weer eens onder druk. Hierdoor kon hij de uittrap van de doelman blokken en verdween de bal al rollende in de goal.

In minuut 46 werd het dus de derde van Daan deze middag en 2-3 op het scorebord. FC Binnenmaas kreeg hierna de wedstrijd beter onder controle en kreeg ook kansen om de voorsprong te vergroten. De verrassend in de basis begonnen JO19-1 speler Tao Buizer kreeg een kaats op zijn verkeerde been en schoot hierdoor een metertje over de goal van Hillegersberg. Ook Kris van Efferen was dichtbij maar zijn schot werd net geblokt. In minuut 65 kantelde de wedstrijd door een beslissing van de verder goed leidende scheidsrechter Ditz. Op een hoog opspringende bal ging een verdediger van Hillegersberg en Daan Leggedoor beide af. Daan had alleen oog voor de bal om deze aan te nemen maar kwam met een gestrekt been op de voet van de verdediger. Puur ongelukkig maar de scheidsrechter zag er terecht of niet een rode kaart in. Zo moest FC Binnenmaas dus de laatste 25 minuten met 10 man verder. Dit was wel erg sneu voor de eindelijk weer fitte spits van FC Binnenmaas en een enorm aderlating voor het team van trainer Michel van Noort. Maar er stond wel team dat weer ouderwets knokte voor een goed resultaat.

Een kwartier voor tijd had Jannick v.d. Laan FC Binnenmaas in veilige haven moeten schieten. Maar alleen voor de doelman schoot hij te gehaast over de goal. De druk werd op de goal van FC Binnenmaas uiteraard steeds groter maar de verdediging gaf lang geen krimp. In minuut 83 braken de aanvallers van Hillegersberg wel een keer door maar toen toonde doelman Thijs Botterhuis weer zijn klasse door twee maal redding te brengen. Maar de gelijkmaker kwam er alsnog. De klok gaf al 90 minuten aan en Hillegersberg probeerde het nogmaals via de flank. Door te gretig instappen werden twee verdedigers van FC Binnenmaas uitgespeeld. Hierdoor kwam de spits op de punt van de zestien uit. Met een zondagsschot krulde hij de bal onhoudbaar in de verre kruising, 3-3.

Na nog wat blessuretijd, waarin FC Binnenmaas toch nog de voorsprong probeerde te forceren, blies de scheidsrechter voor het eindsignaal. Hierna kon Mayles Glen zich blijkbaar niet beheersen en zei wat tegen de scheidsrechter wat hem een rode kaart opleverde. Oliedom natuurlijk in de fase waarin we zitten en zeker van een ervaren speler. Helaas voor FC Binnenmaas werd het dus niet de zo gewilde driepunter. Zaterdag 4/2 volgt weer een uitwedstrijd en wel tegen Neptunes-Schiebroek. Let op aftrap is dan 15.15 uur.