Afbeelding
RAMESH AMRUTH

OSV OUD-BEIJERLAND MIST SCHERPTE IN DUEL MET ZBC’97

Algemeen 412 keer gelezen

OUD-BEIJERLAND - OSV Oud-Beijerland heeft zaterdagmiddag 28 januari op sportpark ‘Bakestein’ in Zwijndrecht de punten aan ZBC’97 moeten laten. De in oranje gestoken Hosted Energy-formatie van trainer Richard Verhoeven zag het duel na een 0-0 ruststand alsnog eindigen in een 2-0 nederlaag.


De bezoekers begonnen nog wel zo goed aan het duel. Met snelle aanvallen over de vleugels en hoge voorzetten zorgde het team voor de nodige verrassingen in het strafschopgebied van de thuisploeg.
Maar ook het team van trainer Robert Mohan stelde daar in de eerste helft goed en attractief aanvalsspel tegenover. Echte doelkansen waren er weliswaar weinig, maar het duel boeide wel degelijk. De blanco ruststand was dan ook een juiste afspiegeling van de verhoudingen.

Ook in de tweede helft toonden beide ploegen zich gelijkwaardig aan elkaar, zonder dat er echte doelkansen ontstonden. Maar in de 73e min. kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Een lange vrije trap vanaf de rechterkant belandde in het OSV-doelgebied op het hoofd van de meegekomen ZBC-verdediger Bright Adouvi, die ongehinderd mocht binnen koppen: 1-0.

OSV moest nu wel de aanval zoeken om nog een punt uit het vuur te slepen. Ver in blessuretijd echter was het Liomar Jennie, die met een individuele actie de bal vanaf de linkerkant in de verre bovenhoek achter OSV-doelman Donovan Levestone wist te schieten: 2-0. Voor de goed leidende arbiter Adrie Schot was dit ook het moment om voor het eindsignaal te fluiten.

Zaterdag 4 februari zal OSV op sportcomplex ‘Olympia’ runner-up Groote Lindt als tegenstander treffen, dat thuis met 1-0 wist te winnen van Zwaluwe. ZBC’97 gaat op bezoek bij SSS, dat met 0-2 de punten meenam bij hekkensluiter De Fendert. Koploper IFC, dat met 2-4 wist te winnen bij Klundert, ziet Internos op bezoek komen, dat thuis met 3-1 wist te winnen van DFC, dat op haar beurt Hekelingen zal ontvangen na een 0-1 thuisnedrlaag tegen Seolto. Op zaterdag 11 februari zal Hekelingen de tegenstander zijn van OSV op sportpark ‘Het Spui’ in Spijkenisse.

ZBC’97 - OSV Oud-Beijerland 2-0 (0-0): 75. Bright Adouvi 1-0; 90+4. Liomar Jennie 2-0. 

ZBC’97: Rensley Sanchez – Jordy Kreukniet, Gregory Gyebi, Bright Adouvi en Braulison Zimmerman – Liomar Jennie, Mario Bolder en Kenneth Klaverweide – Thayrison Doran (61. Luca Ottenheijm), Giovanni Klaverweide (61. Denzel Bziker) en Robin Ramesar (71. Gianni Santana).

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Clifford Robinson, Youri van Ruiven, Quinton Burk (29. Loek Visser) en Nick van Dijk – Romano Liefeld (77. Marco van Daalen), Quinten Balk, Edinho Piqué (59. Jan Jaspers) – Jordy Westein, Shurnel Francois en Raylicho Babel (59. Kenzo Sanches).

Arbiter Adrie Schot uit Tholen toonde in het sportieve duel gele kaarten aan Jordy Kreukniet, Kenneth Klaverweide, Thayrison Doran (alle ZBC’97) en Youri van Ruiven (OSV). 

Uit de krant