Koor- en bandleden zijn al weken druk met de voorbereidingen voor een bijzonder (jubileum)concert. (foto: Rinie Heij)
Koor- en bandleden zijn al weken druk met de voorbereidingen voor een bijzonder (jubileum)concert. (foto: Rinie Heij)

Passie- Paasconcert Keruchma met Remko Harms zaterdag 18 maart

Algemeen 1.019 keer gelezen

Numansdorp - Koor en band Keruchma bereidt zich voor op een bijzonder concert. Al jaren zijn er concerten in de Paastijd, zoals de Mattheus Passion. Dit concert is echter meer dan het lijdensverhaal en stopt niet bij het kruis, maar geeft een doorkijk naar vandaag en morgen, de toekomst van het Nieuw Jeruzalem. Het karakter van het concert is dan ook tweeledig: Vol van verdriet, maar ook vol van hoop.

De concertcommissie heeft zich ingespannen er iets bijzonders van te maken. Al enige jaren leefde er bij koorleden en dirigent de wens een Passie- Paasconcert te geven, maar dan met zo veel mogelijk eigen inbreng. Het 40 jarig bestaan van het koor was een mooie mijlpaal om dit jubileum te vieren met een concert. Corona gaf een onverwacht uitstel, maar geen afstel gelukkig.

Het programma is een eigen programma. Althans qua tekst en muziek is het grotendeels eigenhandig geschreven door de dirigent. Daar waar er al een bestaand nummer een stukje meerwaarde bood is gekozen voor bestaand werk. 
Om te zorgen dat het verhaal zo compleet mogelijk wordt gebracht is gekozen voor een verteller. Ds. Elzo Bijl heeft deze rol op zich genomen en zal de liederen aanvullen met teksten direct of indirect uit de Bijbel.

Keruchma is blij en trots dat Remko Harms de solist bij het concert wil zijn. Hij zal behalve solo, (begeleid door de band van Keruchma) ook te horen zijn samen met het koor. Al met al een belevenis. Geïnteresseerd? Of nieuwsgierig geworden?  

Het concert wordt gehouden op zaterdag 18 maart in de Dorpskerk te Numandorp, aanvang 20.00 uur / zaal open 19.30 uur.

Kaarten verkrijgbaar via: info@keruchma.nl of te koop bij: Les Deux, Voorstraat 20 en ’t Hoeksche Huisje, Voorstraat 19 in Numansdorp.

Uit de krant