Afbeelding

Felicitaties voor diamanten echtpaar Groeneweg-van Dienst

Algemeen 752 keer gelezen

Oud-Beijerland - Dinsdag 7 maart waren meneer D. Groeneweg (83) en mevrouw Z.G.C. Groeneweg-van Dienst (79) 60 jaar getrouwd. Wethouder Paul Boogaard feliciteerde ze namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid had hij een mooi boeket bloemen meegenomen.

Dick is geboren in Numansdorp en Loes in Oud-Beijerland. Ze ontmoetten elkaar in het weekend, in het centrum van het dorp. Het echtpaar woont al 57 jaar in Oud-Beijerland. Ze zijn een paar keer binnen het dorp verhuisd. Sinds 1990 wonen ze in een appartementencomplex aan het Ben Goerionpad. Vanaf de bovenste verdieping hebben ze een prachtig uitzicht over het Spui. Het complex staat op het voorterrein van de voormalige suikerfabriek, precies op de punt van de vroegere bietenhaven.

Mevrouw en meneer Groeneweg hebben 2 dochters en 1 zoon, 2 kleindochters, 3 kleinzoons en een achterkleindochter. Hun familieband is erg hecht, ook met de schoonzoon en schoondochter en de kleinkinderen. Ze vieren verjaardagen, de kerstdagen en nu hun 60-jarig huwelijk met elkaar.

Profwielrenner
Sport is altijd een belangrijk onderdeel van het leven van meneer Groeneweg geweest. Hij houdt van sport in het algemeen en wielersport en voetbal in het bijzonder. Dick is profwielrenner geweest. Op het circuit van Zandvoort werd hij in 1960 Nederlands wegkampioen bij de amateurs. Op datzelfde circuit werd hij in 1963 bij de professionals 2e in het nationaal wegkampioenschap, achter Peter Post. In de jaren 1964-1965 reed hij daar in de top 10.

Voorzitter vakbond voor profwielrenners en marathonloper
Na zijn carrière in de sport was Groeneweg vele jaren actief als bestuurder (voorzitter) van de vakbond voor profwielrenners. Daarnaast was hij bij verschillende verenigingen actief als bestuurslid. Hij fietst nog regelmatig. Vroeger op zijn racefiets en sinds 2 jaar heeft hij een e-bike. Zijn eerste marathon liep hij in New York, toen hij 60 was. Het hardlopen beviel hem goed. De marathon van New York heeft hij nog een keer gelopen, 2 keer liep hij de marathon in Kaapstad (Zuid-Afrika) en 2 keer in Rotterdam. Dick liep nog vele andere wedstrijden met verschillende afstanden.

Verzekeringsagent
Van 1966 tot 1999 heeft meneer als verzekeringsagent gewerkt. Hij begon bij de HAV-Bank (hoofdkantoor in Schiedam). Later werd dit bedrijf overgenomen door verzekeringsmaatschappijen Utrecht en Holland en groeide het uit tot A.S.R. Nederland. Hij maakte lange werkdagen, waarop hij ’s avonds naar klanten ging om verzekeringen af te sluiten of aan te passen. Zijn vrouw heeft hem daarbij altijd gesteund. Zij deed de administratie en noteerde telefoongesprekken.

Belangstelling voor mode
Loes had en heeft nog steeds veel belangstelling voor en kennis van de laatste mode in elk jaargetijde. Vroeger maakte ze vaak zelf haar kleren, maar tegenwoordig is de mode zo uitgebreid en afwisselend dat zij de kleding nu altijd koopt. 

Hun geheim voor een goed huwelijk? “Bij een goed huwelijk hoort dat je respect voor elkaar hebt, elkaar altijd steunt en behulpzaam bent. En leuke dingen met elkaar doen, zoals vakanties.” Samen hebben ze veel landen bezocht. 

Uit de krant